Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Schirilla ismét jeges vízben úszott

2016. január 23. 16:04
A befagyott Balatonban mártózott meg Schirilla György, a „Nemzet Rozmárja“ szombaton délután Balatonfüreden.

Az elsősorban téli úszásairól ismert Schirilla a megmártózás előtt elmondta, hogy úszóbemutatóival minden télen és tavasszal országos turnéra indul, amivel célja a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Schirilla György hozzátette, hogy főleg futással, jógával, hidegvízben való merüléssel és rengeteg pozitív gondolattal készült a jeges merülésre.

A bemelegítő futást és a kötelező orvosi vizsgálatot követően a sportoló kétszer is a vízbe merült, amit több száz ember figyelt a partról és a Balaton jegéről.

A Nemzet Rozmárjaként emlegett Schirilla a rövid úszás után néhány jóga gyakorlatot is elvégzett a jégen. Ezt követően pedig egy étteremben tartott közönségtalálkozóval egybekötött előadást az egészséges életmód fontosságáról.

Schirilla január 30-án a Velencei tónál, majd február 27-én Balatonalmádiban néz újra farkaszszemet a jéghideg vízzel.

Galéria
Mártózás a jeges Balatonban
Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre szabadidősport Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre Megnyílt a nevezési lehetőség a Hervis Balaton-átevezésre, amelyet idén július 27-én rendez meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). 2024. február 1. 15:23 Balatonfüredi cukrász mentette meg a nő életét, aki alatt beszakadt a jég a Belső-tavon Balatonfüredi cukrász mentette meg a nő életét, aki alatt beszakadt a jég a Belső-tavon Az eset a tihanyi Belső-tónál történt pár napja, ahol a balesetet szenvedett nő legnagyobb szerencséjére ott volt Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi Bergmann cukrászda vezetője is, aki gondolkodás nélkül, profi életmentőket megidézve segített a bajban. 2024. január 30. 19:55 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Ötmilliárd forintot szán a kormány szolgálati lakások kialakítására a Balatonnál Ötmilliárd forintot szán a kormány szolgálati lakások kialakítására a Balatonnál A Miniszterelnökség 5 milliárd forintot biztosít idén a kiemelt balatoni üdülőrégió számára önkormányzati szolgálati lakások kialakítására, amely keret felosztására a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) két pályázat kiírását tervezi - közölte Bóka István, a tanács társelnöke kedden. 2024. január 16. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.