2023. február 3.
//
Balázs névnap

Schirilla ismét jeges vízben úszott

2016. január 23. 16:04
A befagyott Balatonban mártózott meg Schirilla György, a „Nemzet Rozmárja“ szombaton délután Balatonfüreden.

Az elsősorban téli úszásairól ismert Schirilla a megmártózás előtt elmondta, hogy úszóbemutatóival minden télen és tavasszal országos turnéra indul, amivel célja a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Schirilla György hozzátette, hogy főleg futással, jógával, hidegvízben való merüléssel és rengeteg pozitív gondolattal készült a jeges merülésre.

A bemelegítő futást és a kötelező orvosi vizsgálatot követően a sportoló kétszer is a vízbe merült, amit több száz ember figyelt a partról és a Balaton jegéről.

A Nemzet Rozmárjaként emlegett Schirilla a rövid úszás után néhány jóga gyakorlatot is elvégzett a jégen. Ezt követően pedig egy étteremben tartott közönségtalálkozóval egybekötött előadást az egészséges életmód fontosságáról.

Schirilla január 30-án a Velencei tónál, majd február 27-én Balatonalmádiban néz újra farkaszszemet a jéghideg vízzel.

Képek
Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.
Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre
Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre
Elindult a nevezés a balatoni nyár legnagyobb vízi futamára, a Hervis Balaton-átevezésre. Az első 800 jelentkező extra kedvezményt kap.
100 éve történt - hóhegyek a Temetőhegyen
100 éve történt - hóhegyek a Temetőhegyen
Rendszeres vendégírónk, Kovács Győző ezúttal a 100 évvel ezelőtti Veszprémbe vezeti el olvasóinkat. Abba az időbe, amikor Veszprém szó szerint behavazott. Sok helyen a tetőcserépig ért a hó, vonatok akadtak el, utcákat torlaszolt el, de egy korabeli újságcikk megemlékezik egy veszprémi kocsmáról is, ahová négy napig szorultak be a hó miatt a férfiak, szerencsére a pincébe vezető lejárat szabad maradt...
Szárazföldön a Balaton
Szárazföldön a Balaton
Nem kell rögtön autóba szállni, de még csak időgépre sincs szükség, hogy visszamenjünk a harmincas évek Balatonjához, hiszen a Dubniczay-palota kedden nyílt kiállítása tálcán kínálja a magyar tenger 1930-1988 közötti időszakát.
Volt egyszer egy jeges Balaton
Volt egyszer egy jeges Balaton
Ameddig a szem ellát, végtelen jégmező borítja a tavat, rajta helyiek és turisták fakutyáznak, a hóba szárnyasok után lopakodó róka hasa húz csíkot, mely akár tavaszig is megmarad. Mindezek nem egy álom képei: egykor a valóság voltak, amikor még igazi, didergős telek voltak a Balatonnál.