2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Schirilla ismét jeges vízben úszott

2016. január 23. 16:04
A befagyott Balatonban mártózott meg Schirilla György, a „Nemzet Rozmárja“ szombaton délután Balatonfüreden.

Az elsősorban téli úszásairól ismert Schirilla a megmártózás előtt elmondta, hogy úszóbemutatóival minden télen és tavasszal országos turnéra indul, amivel célja a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.

Schirilla György hozzátette, hogy főleg futással, jógával, hidegvízben való merüléssel és rengeteg pozitív gondolattal készült a jeges merülésre.

A bemelegítő futást és a kötelező orvosi vizsgálatot követően a sportoló kétszer is a vízbe merült, amit több száz ember figyelt a partról és a Balaton jegéről.

A Nemzet Rozmárjaként emlegett Schirilla a rövid úszás után néhány jóga gyakorlatot is elvégzett a jégen. Ezt követően pedig egy étteremben tartott közönségtalálkozóval egybekötött előadást az egészséges életmód fontosságáról.

Schirilla január 30-án a Velencei tónál, majd február 27-én Balatonalmádiban néz újra farkaszszemet a jéghideg vízzel.

Képek
Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Pénteki bevetésre készül a Magyar Közút megyénkben
Pénteki bevetésre készül a Magyar Közút megyénkben
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján többek között Veszprém megyében pénteken már havazás várható. Egyelőre bizonytalan, hogy mekkora mennyiségű hó hullhat, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. érintett mérnökségei a szükséges előszórási, majd a hóeltakarítási munkákról is ütemezetten gondoskodni fognak.
Téli üzemmódra vált a Magyar Közút
Téli üzemmódra vált a Magyar Közút
Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott.
Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba
Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba
Tizenhat ember fulladt a Balatonba és az átlagosnál több embert kellett kimenteni a vízből az idei, áprilistól október végéig tartó tavi viharjelzési szezonban.
Videó: zöld szemléletformálás az általános iskolákban a Veszprém-Balaton 2023 és a HybridCycle segítségével
Videó: zöld szemléletformálás az általános iskolákban a Veszprém-Balaton 2023 és a HybridCycle segítségével
Az EKF program keretében Veszprém után Tapolcán is megtartották a gyermekek környezettudatos nevelését célzó szemléletformáló edukációs órát.