2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Sok balesetet okozott az ónos eső Veszprém megyében

2016. január 25. 16:41
mti
Az átlagosnál csaknem negyven százalékkal többször kellett a mentőknek kivonulniuk Veszprém megyében hétfőn az ónos eső miatt - közölte az Országos Mentőszolgálat megyei mentésvezetője hétfő délután.

Nátrán Albin elmondta, munkatársaik reggel óta folyamatosan vonulnak ki balesetekhez, délutánig 28 elcsúszás miatti végtag- vagy fejsérültet láttak el a megyében. Közölte, reggel három közlekedési baleset is történt alig fél óra alatt: Ajkánál két személygépkocsi ütközött, Herendnél egy autó felborult, Szigligetnél pedig fának hajtott egy sofőr. A három helyszínről egy súlyos és két könnyű sérültet vittek kórházba a mentők - tette hozzá.

Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője azt közölte, a megyében reggel 24 bejelentés érkezett a rendőrségre közlekedési balesetről, ezek közül tíz esetben volt szükség rendőri intézkedésre.

Csépányi-Barczi Petra, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint kora reggeltől változó intenzitással esik a megyében az ónos eső, munkatársaiknak eddig ötször kellett kivonulniuk baleseti helyszínekre.

vehir.hu