Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Marad a kirándulóidő

2016. február 6. 7:40
Mi vár ránk vasárnap?

A VMeteo előrejelzése szerint vasárnap felvonuló fátyolfelhőzet szűri a Nap fényét, de marad kellemes, kiránduló idő. A mérsékelt délnyugati szelet egy-egy élénk széllökés is kísérheti. Vasárnap reggel 4°C, délután 12°C, este 8°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

A jövő héten gyakori frontátvonulások teszik változékonnyá időjárásunkat. Hétfőn és kedden erős melegfronti hatás, borult ég, élénk délnyugati szél, szerdán hidegfront esővel, északnyugati széllel, a hét második felében felhőátvonulások, záporok, élénk légmozgás lesznek a fő időjárási elemek. Közben a hőmérséklet az április elejét idézi, fagyra nem kell számítanunk.


Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint habár időjárási front nem halad át Kárpát-medence felett a hétvégén, a február elejéhez képest szokatlanul enyhe levegő áramlik fölénk. Az időjárás-változásokra különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást tapasztalhatnak, náluk előfordulhat fejfájás, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás is felléphet. Ugyanakkor a hét utolsó napján már fátyolfelhőzet szűri a napsütést, de a csapadékmentes időben mégis érdemes kirándulást tervezni, és a szabadidőt a természetben tölteni.

Annak ellenére, hogy a Dunántúlon lesz a legmelegebb, a megerősödő szél rontja a hőérzetet, a Kisalföldön és a déli szélnek kitett hegyoldalakon - ahol viharos széllökések is lesznek - a ténylegesnél akár 10 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Errefelé mindenképp javasolt a réteges öltözködés.


A sielok.hu hójelentése szerint Eplényben 60 cm hó várja a sportolókat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.