2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Ovádi: 2016 a fiatalok éve lesz

2016. február 22. 14:05
A 2016-os költségvetés stabil, párbeszéden alapuló, a jövőt megalapozó költségvetés – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője.

A frakcióvezető szerint az idei büdzsé egyik fő üzenete az adócsökkentés: ahogy az ország költségvetésében megjelenik az SZJA mértékének csökkenése, a házisertés-hús és az új lakóingatlanok áfájának öt százalékra mérséklése, úgy Veszprém is erre az útra lépett: az önkormányzat költségvetésében 45 millió forinttal csökkentek az adóterhek.

Ovádi hozzátette, hogy az intézmények szolgáltatási színvonala nem csökken, nem sérülnek az önként vállalt feladatok, megmarad a civil támogatás, sporttámogatás, bérlettámogatás, kiemelt művészeti fesztiválok támogatása, és tízmillió forintot szán a Finnugor Kulturális Főváros programra az önkormányzat. Idén tervezik meg az uniós ciklus későbbi fejlesztéseit: a Pápai úti kerékpárutat, az OTP-kórház kettős csomópont körforgalmúvá alakítását, az uszodaépítést.

A politikus arról is beszélt, hogy 2016 a fiatalok éve lesz Veszprémben, ennek koncepcióját a Lélektér Alapítvánnyal és az Új Nemzedék Központtal együttműködésben dolgozták ki. Ennek részeként a Veszprémi Ifjúsági Közalapítványon keresztül tízmillió forinttal támogatnak ifjúsági kezdeményezéseket, civil szervezeteket, diákönkormányzatokat. Megnégyszerezték az Ifjúsági Ház támogatását. Ötmilliót szánnak a Fiatalok Napja megszervezésére, a programsorozattal a 25 év alatti fiatalokat – az általános- és középiskolásokat valamint az egyetemistákat – szeretnék aktivizálni. Ösztöndíjprogramot indítanak a végzős középiskolások és a felsőoktatásba belépettek számára.

Ovádi Péter elmondta, hogy az idén nagyfelületű útfelújításokra 74,5 millió forintot fordítanak, a Borsos József utca, a Sarkantyú utca, a Pöröly köz, a Csákány utca, a Toborzó utca, a Vár utca és a Viola utca újulhat meg. Hozzátette: a polgármester minden egyéni képviselővel egyeztetett a költségvetésről, amit a Fidesz-KDNP frakciója támogatni fog a csütörtöki közgyűlésen.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Veszprémben is tiltakozott a Mi Hazánk
Veszprémben is tiltakozott a Mi Hazánk
Mintegy félszáz fő részvételével szervezett demonstrációt a párt hétfőn.
A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú
A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú
Darvas Bence, vagyis Darb egy 16 éves veszprémi fiú, aki most kezdte bontogatni szárnyait, méghozzá a rappzene világában. Legújabb klipjéhez pedig a V-Busz egyik járműve biztosította a forgatási helyszínt.
Veszprémi fiatalok a közjóért
Veszprémi fiatalok a közjóért
Szűk egy éve pár helyi fiatal közösségbe szerveződött, ami aztán nagyon hamar intézményes formát öltött azáltal, hogy létrehozták a ProBono Veszprémért Egyesületet. Bár a civil szervezet egy latin kifejezést választott nevének, ami mögötte van nem a rétegnek számító magas kultúrát képviseli, sokkal inkább egy fiatalos, aktív, a tágabb veszprémi közösségért való tenni akarást tükrözi, ami már első akciókban is megnyilvánult. Az egyesület elnökét, Redling Andrást kérdeztük ezekről.
Újra engedélyezné a szélerőművek építését az LMP
Újra engedélyezné a szélerőművek építését az LMP
Több pontból álló javaslatcsomagot nyújtott be a parlamentnek az LMP, mellyel az energiaválság hatásait szeretnék mérsékelni.
Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben
Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben
Négy padányis diák, akik pár hete végeztek az érettségi vizsgáikkal úgy gondolták, nem várják meg a következő szemétszedési akciót, maguk álltak neki Veszprém egyik kedvelt zöldterületének megtisztításához.