Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Látogatási tilalom van Veszprémben is

2016. február 25. 11:04 // Forrás: MTI
Újabb kórházakban -köztük Veszprémben- van teljes vagy részleges látogatási tilalom az ÁNTSZ legutóbbi adatai szerint az influenzás megbetegedések miatt.

Veszprém megyében a zirci Erzsébet kórházban a krónikus belgyógyászati osztályon tilos a látogatás, valamint a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészet-nőgyógyászai osztályán, a gyermekgyógyászati centrumban, a központi intenzív osztályon és a belgyógyászati centrumban lépett életbe látogatási tilalom.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint mérsékelten nőtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma a múlt héten: február 15. és 21. között 47 300 ember, az előző hetinél 8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát. Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál megjelent betegek korösszetételében lényeges változás nem történt, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés.
A jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.