Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C

"Bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget a migránshelyzet kezelésére"

2016. február 26. 21:42 // Forrás: mti
A Magyar Honvédség (MH) vezérkari főnöke szerint bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget akkor, ha a rendőrök már nem tudják kezelni a migránshelyzetet.

Benkő Tibor vezérezredes a Faktor internetes portálon pénteken megjelent interjújában kifejtette, hogy már készülnek az újabb határzár építésére a román határ mentén. Szükség esetén nagyon rövid időn belül, szinte azonnal el tudják kezdeni a munkát a csaknem 450 kilométer hosszú, a tavalyinál nagyobb szakaszon. Mivel a napokban jelentősen megnőtt a határsértők száma, növelték a határ mentén szolgáló katonák létszámát is. "Felkészültünk arra, hogy megállítsunk egy esetleges tömegáradatot, de reméljük, hogy nem lesz rá szükség" - mondta.

A vezérezredes szerint a magyar polgárok biztonsága a legfontosabb, és ennek függetlennek kell lennie a pártpolitikától. Ezért "bűn lenne", ha nem vennék igénybe a hadsereget szükség esetén. A franciaországi alkotmánymódosítás éppen arról szól, hogy be lehessen vetni a katonákat - jegyezte meg, hozzátéve: a honvédség alapfeladatai közé tartozik a terrorizmus elleni küzdelem.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.