Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Futószalagon jönnek a frontok

2016. február 27. 10:34
Mi vár ránk vasárnap?

A VMeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap csapadékot adó felhőzet nem lesz felettünk, kevés napsütésre is számíthatunk. Mérsékelt marad a délkeleti szél. Vasárnap reggel lehet még gyenge fagy, napközben 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

A jövő héten futószalagon érkeznek a légköri frontok és okoznak változékon időt. A legvalószínűbb forgatóköny: hétfő: melegfront esővel. Kedd: hidegfront élénk széllel, lehűléssel. Szerda: melegfront felmelgedéssel. Csütörtök-Péntek: markáns hidegfront sok esővel, pénteken már havas eső, a Bakonyban hó lehetőségével. Hétvégén: melegfront kevés csapadékkal.


Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint melegfront jellegű hatással számolhatnak a különösen érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Étvágytalanság is jelentkezhet. Csökkenhet a koncentráló képesség. Az útra kelők óvatosan vezessenek!


A Balaton vízállása Siófoknál 128 cm, ami 18 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.