Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Illegális bevándorlás - Még komolyabb ellenőrzésekre lehet számítani a balkáni útvonalon

2016. március 1. 15:27
Még összehangoltabban és hatékonyabban ellenőrzik a balkáni migránsútvonalon fekvő országok a Közel-Keletről érkező migránsokat, valamint az egymás közötti kommunikációt is fokozzák - erről állapodtak meg kedden Belgrádban Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Macedónia, Hollandia, Magyarország, valamint az Európai Bizottság rendőrségi szerveinek képviselői.

A találkozón a február 18-án Zágrábban aláírt rendőri megállapodás részleteiről és pontosításairól volt szó, az egyeztetésen azonban Görögország rendőrségi vezetői a meghívás ellenére nem jelentek meg.

A találkozón nem esett szó sem befogadási, sem átengedési kvótákról, sajtótájékoztatón viszont Vladimir Rebic, a szerbiai rendőrség megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a zágrábi megegyezés nyomán 580-ra korlátozták a nyugat-balkáni országok területén naponta átengedett migránsok számát. Újságírói kérdésre elmondta, ez a szám nőhet, azonban magát a problémát nem itt kell kezelni.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatót követően az MTI-nek azt mondta: március második felében újabb magyar rendőrkontingest küldenek Macedóniába, várhatóan húsz rendőr teljesít majd ott szolgálatot, emellett Szlovéniát továbbra is segítik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.