2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

A Szerelem-sziget környéke az ország legszebb sétaútja

2016. március 6. 10:59
nlcafe.hu
Az NLCafé "Bemutatjuk az ország...!" sorozatának legutóbbi darabjaként a veszprémi Séd-völgyről írtak "bemutatjuk az ország legszebb sétaútját" címmel.

"Joggal lehetnek büszkék a veszprémiek a több mint 2 kilométer hosszú, a Séd-patak partján húzódó útvonalra, melyet a gyalogosok és a kerékpárosok egyaránt használhatnak" - írják.

"Amikor egy őszi reggelen elindultam a színesre festett házikók között (a belvárosból útjelző táblák mutatják a megfelelő irányt), nem is reméltem, hogy kékfestő-házat és tímárműhelyt, vízimalmot, s patakon átívelő romantikus hidakat láthatok, ahogy haladok a Margit-romok felé (Árpádházi Szent Margit ebben a kolostorban töltött néhány évet, mielőtt a Nyulak-szigetére – a jelenlegi Margitszigetre – költözött)."

Hogy a Séd-völgy mely látványosságai nyűgözték le a cikk szerzőjét, azt elolvashatják az NLCafé oldalán.

vehir.hu

További cikkek

A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
Tavaly karácsonykor neked adtam a szívem
Tavaly karácsonykor neked adtam a szívem
A Wham! több mint 30 éves slágere minden idők legjobban gyűlölt karácsonyi dala: az emberek sportot űznek abból, hogy elkerüljék.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap