2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Továbbra is kedvelt turistacélpont a Bakony és Balaton térsége

2016. március 7. 20:26
Fotók: Bakony és Balaton TDM
Idén március 3. és 6. között zajlott a budapesti Utazás Kiállítás. Sigmond Esztert, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük tapasztalatairól.

Az Utazás Kiállítás során a közép-dunántúli régió standjánál megjelenő Bakony és Balaton térségi TDM sokrétű kínálatán belül hangsúlyt fektetett a kulturális, az aktív szabadidő-eltöltés, valamint a vidéki életmód kínálta értékekre. Emellett minden érdeklődő figyelmébe ajánlották az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bakony & Balaton kedvezménykártyát, amely komoly megtakarítást jelent - nem csak családok számára.

"Remélhetőleg kerékpárkölcsönző hálózatunk is bővül április elsejétől Sümeg és Balatonkenese vonatkozásában, amelyre szintén felhívtuk a lassú turizmus meghatározó közlekedési eszközét szerető és kereső látogatók figyelmét"

- tudtuk meg az ügyvezetőtől.

További újdonságként bemutatkozott térségünk kabalafigurája, Sün Berci, aki egy 6-10 éves korosztálynak szánt foglalkoztató füzet oldalain keresztül járja végig a Bakony és a Balaton szebbnél szebb tájait és látnivalóit könnyebb-nehezebb szórakoztató és tanulságos fejtörők segítségével.

A Bakony és Balaton környezete iránt alapvetően töretlen lelkesedés mutatkozik, bár erre nem feltétlenül az Utazás Kiállítás a legjobb mérce, a potenciális vendégek többsége ugyanis egyre inkább az internetet preferálja úti célja meghatározására és tájékozódásra egyaránt.

A hivatalos adatok szerint 2016-ban 35 ezren látogattak el a kiállításra. Sigmond Eszter szerint ez a szám stagnáló a korábbi évekhez képest.

"Szerintem alapvetően kellene újragondolni a rendszert, mivel megváltozott az utazási szándékra vonatkozó döntések módja és helye, a kiállításon egyre kevesebb a komoly szándékú potenciális vendég. Sokkal inkább a szakmát lenne érdemes fókuszba helyezni, és egyfajta agoraként kezelni a rendezvényt, de szakmai vonalon."

Idén erre már mutatkozott kezdeményezés, hiszen most először 1 helyett 2 szakmai nap állt rendelkezésre, ami szükséges is ahhoz, hogy minden potenciális szakmai partnerrel érdemben tudjanak egyeztetni a kiállítók. A térségi TDM szervezet vezetője reméli, hogy az átalakulás folytatódni fog, időt kell hagyni, hogy a fejlődés beérjen.

Szabó Virág

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap