Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Helmut Rilling a legjobb magyar régizenei együttesek élén

2016. március 10. 10:24
A Filharmónia Magyarország szervezésében ismét páratlan találkozásnak lehetünk fültanúi március 18-án, pénteken 19 órakor Veszprémben, a Hangvilla Kultúrpalotában.

A hangversenyen egymásra találnak: Johann Sebastian Bach, a barokk zene legnagyobb alakjának talán legismertebb műve, az 1727-es Máté-passió, valamint Helmuth Rilling, a német barokk és általában a barokk zene nemzetközileg elismert tekintélye, első számú autentikus Bach-karmestere.

Rilling professzor 1954 óta alapít együtteseket, hoz létre fesztiválokat szerte a világban Stuttgarttól Oregonig a barokk zene művelésére, mesterkurzusok és világszínvonalú hangversenyek tartására. A barokk zene mellett a kortárs zene is foglalkoztatja, Bach kantátáinak sorozata mellett díjnyertes felvételeket készített a 20-21. század oratóriumaiból is.

A Grammy-díjas maestro most a magyar régizene két remek együttesét vezényli. A Purcell Kórust, amelyet 1990-ben, és az Orfeo Zenekart, amelyet ’91-ben alapított Vashegyi György. Ők a régizene leghitelesebb magyarországi tolmácsolói, nemcsak korhű hangszereikkel, de a barokk előadásmód elsajátításában töltött évtizedeik miatt is. Tiszta, sallangmentes előadásmódjuk érzékeny, értő, beszédszerű zenei kommunikációjuk, s a művek szellemét tökéletesen közvetítő, minden áporodott okoskodástól mentes, friss megközelítésük méltán emeli őket a legjobbak közé.

Jegyek válthatók a Hangvilla jegypénztárában személyesen (8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.) és a www.jegymester.hu oldalon.

(X)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.