Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

KLIK - Igazgatóválasztásokról csúsztatások nélkül

2016. március 10. 21:59
Manapság számtalan vád éri a KLIK rendszerét. Sokszor úgy gondolják, hogy a tantestületek ellenében nevezték ki az igazgatókat. Ez Veszprémben nem igaz!

Ha KLIK, akkor jöhet a kritika számolatlanul, és sokszor igaztalanul. Egyik kedves vádja a mostani oktatási vezetés ellenzőinek, hogy a KLIK a pedagógus közösségek ellenében nevezte ki az igazgatókat.

Egy biztos, ez Veszprémben nem igaz. Sőt fokozhatjuk, a fideszes városvezetés, 2006 óta nem igaz. A fenntartó, megteheti, hogy a tantestület véleménye ellenére nevezi ki az adott oktatási intézmény vezetőjét. De erre nálunk nem került sor az utóbbi esztendőkben, hiszen a tantestületek állásfoglalása alapján történt az igazgatóválasztás.

Ellenben előtte több esetben is botrányos körülmények között neveztek ki iskolaigazgatókat. Dióssy László polgármester időszakában, amikor SZDSZ és szocialista városvezetése volt Veszprémnek három esetben is elutasították a tantestület véleményét. Ez azért lesújtó, mert a mostani baloldali, liberális ellenzék tele szájjal védi a tanárok érdekeit. De amikor itt, Veszprémben döntéshelyzetben voltak, akkor nem így cselekedtek!

Biztos sokan emlékeznek arra, amikor a Vetési Gimnáziumban Kaiser Márta ellenében Szarka Lászlót nevezték ki. Hasonló történt az egykori Bem József Általános Iskolában, amikor Horváth Szilárd ellenében Bilku Rolandné lett az igazgató a város döntésének értelmében.

Jogilag tiszta döntések voltak. Emberileg már más a helyzet. A probléma az, hogy a bal-liberális oldal csak elméletben jó, gyakorlatban már nem.

vehir.hu
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.