Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C

KLIK - Igazgatóválasztásokról csúsztatások nélkül

2016. március 10. 21:59
Manapság számtalan vád éri a KLIK rendszerét. Sokszor úgy gondolják, hogy a tantestületek ellenében nevezték ki az igazgatókat. Ez Veszprémben nem igaz!

Ha KLIK, akkor jöhet a kritika számolatlanul, és sokszor igaztalanul. Egyik kedves vádja a mostani oktatási vezetés ellenzőinek, hogy a KLIK a pedagógus közösségek ellenében nevezte ki az igazgatókat.

Egy biztos, ez Veszprémben nem igaz. Sőt fokozhatjuk, a fideszes városvezetés, 2006 óta nem igaz. A fenntartó, megteheti, hogy a tantestület véleménye ellenére nevezi ki az adott oktatási intézmény vezetőjét. De erre nálunk nem került sor az utóbbi esztendőkben, hiszen a tantestületek állásfoglalása alapján történt az igazgatóválasztás.

Ellenben előtte több esetben is botrányos körülmények között neveztek ki iskolaigazgatókat. Dióssy László polgármester időszakában, amikor SZDSZ és szocialista városvezetése volt Veszprémnek három esetben is elutasították a tantestület véleményét. Ez azért lesújtó, mert a mostani baloldali, liberális ellenzék tele szájjal védi a tanárok érdekeit. De amikor itt, Veszprémben döntéshelyzetben voltak, akkor nem így cselekedtek!

Biztos sokan emlékeznek arra, amikor a Vetési Gimnáziumban Kaiser Márta ellenében Szarka Lászlót nevezték ki. Hasonló történt az egykori Bem József Általános Iskolában, amikor Horváth Szilárd ellenében Bilku Rolandné lett az igazgató a város döntésének értelmében.

Jogilag tiszta döntések voltak. Emberileg már más a helyzet. A probléma az, hogy a bal-liberális oldal csak elméletben jó, gyakorlatban már nem.

vehir.hu
további cikkek
A Lovassy az egyetlen vidéki középiskola a HVG TOP 10 listáján közélet A Lovassy az egyetlen vidéki középiskola a HVG TOP 10 listáján A lap minden évben összeállítja középiskolai rangsorát, a Lovassy László Gimnáziumot idén is az ország tíz legjobb középiskolája közé sorolták.  tegnap 11:33 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány közélet Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. 2024. október 17. 21:45 Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! szakképzés Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! Egész Veszprém vármegyére kiterjedő pályaválasztási és szakmabemutató napot tartottak kedden az ActiCityben, amelyre helyből és a környékről több mint ezer fiatal érkezett, hogy a szakavatott mesteremberek első kézből segítsenek nekik iányba állítani az iránytűjüket a pályaválasztás szempontjából. Eközben egy másik teremben a helyi iparkamara és kormányhivatal a tankerületekkel, szakképzési centrumokkal, a szakminisztériummal és persze a gazdasági szereplőkkel közösen megalapították a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottságot, ami stratégiai jelentőségű lesz a vármegye gazdasági és társadalmi fellendülésében. 2024. október 15. 21:59 Biblioterápia a mentális egészségért Sebestyén József Biblioterápia a mentális egészségért Mi fán terem a biblioterápia? címmel tartott szakmai konferenciát a Veszprémi Érseki Főiskola. A biblioterápia egy olyan terület, amely nagy figyelmet fordít a mentális egészség és a személyes fejlődés támogatására. A gyógyító olvasás módszere az irodalom erejét és a történetek gyógyító hatását használja fel. 2024. október 12. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.