Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Veszprémért dolgozókat díjaztak

2016. március 11. 15:22
Pro Urbe díjakat adott át Porga Gyula polgármester a nemzeti ünnep előestéjén a városháza Kossuth termében.

Az elismeréseket Szabóné dr. Farkas Rozália és dr. Geiszt Jakab kapta, Tungli József munkásságát pedig posztumusz Pro Urbe díjjal ismerték el. Bár a három díjazott az élet eltérő területeit választotta hivatásul, közös bennük, hogy mindannyian Veszprémben, Veszprémért dolgoztak.

Porga Gyula polgármester köszöntötte a díjazottakatPorga Gyula polgármester köszöntötte a díjazottakat

Szabóné Dr. Farkas Rozália a pécsi jogi tanulmányai elvégzése után költözött Veszprémbe és nyugdíjba vonulásáig az akkori Megyei Bíróságon, jelenleg Veszprémi Törvényszéken tevékenykedett cégbíróként. Munkáját nagy felelősséggel és odaadással végezte. A megye élén járt a gyors ügyintézésben. A Zonta Klub közhasznú szervezet alapító, jelenleg is aktív tagja.

A klubban végzett munkássága mellett eredményes közreműködésével segíti többek között a Mendelssohn Kamarazenekar alapítványának, a Megyei Kórház alapítványainak, valamint számos Veszprém város által létrehozott alapítvány munkáját. Töretlenül vállal közfeladatokat, megkeresésre, felkérésre soha nem mond nemet. Jótékony, önzetlen, a város polgárai sokat köszönhetnek neki.

Betegsége miatt díját férje vette át.

dr. Geiszt jakabdr. Geiszt jakab

Dr. Geiszt Jakab a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szakvizsgázott belgyógyászatból. Dunaújvárosban kezdte orvosi pályafutását, 1973-tól dolgozott a Veszprém városi alapellátásban. Előbb körzeti orvosként, majd csoportvezető belgyógyászként, illetve a háziorvosi rendszer indulása óta háziorvosként tevékenykedett. Részt vett a veszprémi és város környéki körzeti orvosi ellátás szervezésében, szakmai irányításában, továbbképzéseinek szervezésében. A háziorvoslás mellett üzemorvosi tevékenységet is végzett.

Szakmai munkája elismeréseként 2003-ban Veszprém városától Perlaky- díjat, 2013-ban pedig a Csolnoky Ferenc kórház egykori belgyógyász főorvosának emlékére alapított dr. Csillag József-díjat vehetett át. Szaktudásán kívül empátiakészségéről is híres. Szinte személyes ismerősként egységben látja a betegek egészségügyi problémáit, és nem csupán az egyes betegségeit, de az egész embert gyógyítja. Vallja, hogy a háziorvosi munka egy közösségben zajlik, ahol alapvető az egymás iránti kölcsönös bizalom és megbecsülés.

Tungli József 1948-ban született. Testnevelő tanári, közoktatás vezetői diplomát, atlétaedzői oklevelet szerzett. Veszprémben, a Magyar Testnevelési és Sporthivatal Veszprém Járási Sportszövetségben kezdett el dolgozni, majd a Veszprém Sportiskola igazgatói, később a Veszprém Megyei Testnevelés-, Ifjúság és Sporthivatal elnöki tisztét töltötte be. Kidolgozta az utánpótlás és sportiskolai rendszert. Munkájával Veszprém megye és Veszprém város sportjának fejlődését segítette. Edzői, nevelői munkát is végzett, a sport szeretetét, a kitartást adta át a fiataloknak, életre szóló értékeket tanulhattak tőle. Sporttársai, tanítványai szerették. 1967-ben Veszprém megye legeredményesebb férfi ifjúsági sportolója, 2008-ban a megye legeredményesebb szenior atlétája elismerést kapta, 2014-ben pedig harmincszoros szeniorbajnok lett.

A versenyeken mindvégig a VEDAC képviseletében vett részt, sikerei Veszprém város hírnevét öregbítették. 1989-ben a frissen alapított Vetési Albert Gimnázium igazgatóhelyettesének nevezték ki, mely tisztet 20 éven át, nyugdíjazásáig töltött be. Meghatározó szerepe volt az iskola sikeres megszervezésében. Aktív pályafutása után a nyugdíjasok egészségmegőrzésének, életminőségének javításának szentelte önkéntes munkáját. Segítségével Veszprém városa 2013-ban átvehette az Idősbarát Önkormányzat kitüntető címet. 2015-ben, élete utolsó perceiben is Veszprém város színeiben versenyezve hajtotta végre utolsó nagy ugrását, mely a sportpályán túlra vezetett.

Díját felesége vette át.

Az ünnepélyes díjátadón az MH Légierő Zenekar, Kertész Dóra énekes és Keresztes János színész működött közre.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. ma 10:20 Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.