Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C

Kínai delegáció látogatott Veszprémbe

2016. április 18. 15:08
Péntek délelőtt a Veszprém és a kínai Ningbo városok vezetői, valamint delegáltjai közös tanácskozáson vettek részt a városházán.

A találkozón bemutatták egymásnak gazdasági és turisztikai értékeiket, valamint a közelmúlt jelentős fejlesztéseit, továbbá kitértek a két város közti együttműködési lehetőségekre is.

A találkozón Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere köszöntötte a partnerváros delegációjának tagjait, és rövid előadás keretében bemutatta Veszprém történelmét és kulturális értékeit. Az alpolgármester külön kitért arra, hogy milyen kulturális, szociális és infrastrukturális városfejlesztési projekteket hajtottak végre Veszprémben a XXI. század igényeinek megfelelően. Beszélt az olyan nemzetközileg is ismert fesztiválokról, mint a VeszprémFest, az Utcazene Fesztivál és az Auer Fesztivál, amelyek minden évben számos hazai és külföldi turistát vonzanak Veszprémbe.

Wang Renzhou, Ningbo alpolgármestere elmondta, hogy városuk – köszönhetően a fejlett iparnak és tengerparti fekvése révén forgalmas kikötőjének – a negyedik leggazdagabb kínai város. A turizmus szempontjából kiemelt jelentősége van a közeli hegyvidéknek és a tengernek, amelyeknek köszönhetően több millió turistát fogadnak évente. Az alpolgármester
elmondta, hogy a jövőben szeretnének előrelépni a környezettudatos fejlesztések területén, ezért több olyan megoldást keresnek, amelyek bevezetésével fejlődhetnek ezen a területen is.

A találkozón dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója bemutatta a kínai vendégeknek, hogy Veszprémben milyen eljárásokat alkalmaznak a megújuló energia felhasználására, továbbá kitért a közeljövőben tervezett fejlesztésekre, elsősorban az energiagazdálkodás és közlekedés területét érintve.

A két város képviselői megállapodtak abban, hogy a jövőben még szorosabb együttműködés alakulhat ki kereskedelmi és turisztikai területeken a két térség között. A kínai vendégek a találkozót követően ízelítőt kaptak a magyar gasztronómiából egy közös ebéd keretében, ezt követően pedig megtekintették Veszprém legismertebb nevezetességeit és zöldberuházásait.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.