Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Kínai delegáció látogatott Veszprémbe

2016. április 18. 15:08
Péntek délelőtt a Veszprém és a kínai Ningbo városok vezetői, valamint delegáltjai közös tanácskozáson vettek részt a városházán.

A találkozón bemutatták egymásnak gazdasági és turisztikai értékeiket, valamint a közelmúlt jelentős fejlesztéseit, továbbá kitértek a két város közti együttműködési lehetőségekre is.

A találkozón Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere köszöntötte a partnerváros delegációjának tagjait, és rövid előadás keretében bemutatta Veszprém történelmét és kulturális értékeit. Az alpolgármester külön kitért arra, hogy milyen kulturális, szociális és infrastrukturális városfejlesztési projekteket hajtottak végre Veszprémben a XXI. század igényeinek megfelelően. Beszélt az olyan nemzetközileg is ismert fesztiválokról, mint a VeszprémFest, az Utcazene Fesztivál és az Auer Fesztivál, amelyek minden évben számos hazai és külföldi turistát vonzanak Veszprémbe.

Wang Renzhou, Ningbo alpolgármestere elmondta, hogy városuk – köszönhetően a fejlett iparnak és tengerparti fekvése révén forgalmas kikötőjének – a negyedik leggazdagabb kínai város. A turizmus szempontjából kiemelt jelentősége van a közeli hegyvidéknek és a tengernek, amelyeknek köszönhetően több millió turistát fogadnak évente. Az alpolgármester
elmondta, hogy a jövőben szeretnének előrelépni a környezettudatos fejlesztések területén, ezért több olyan megoldást keresnek, amelyek bevezetésével fejlődhetnek ezen a területen is.

A találkozón dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója bemutatta a kínai vendégeknek, hogy Veszprémben milyen eljárásokat alkalmaznak a megújuló energia felhasználására, továbbá kitért a közeljövőben tervezett fejlesztésekre, elsősorban az energiagazdálkodás és közlekedés területét érintve.

A két város képviselői megállapodtak abban, hogy a jövőben még szorosabb együttműködés alakulhat ki kereskedelmi és turisztikai területeken a két térség között. A kínai vendégek a találkozót követően ízelítőt kaptak a magyar gasztronómiából egy közös ebéd keretében, ezt követően pedig megtekintették Veszprém legismertebb nevezetességeit és zöldberuházásait.

vehir.hu
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.