2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Indul a turistaszezon a királynék városában

2016. április 19. 13:08
Harmadik alkalommal is megrendezik a Turisztikai Szezonnyitót április 24-én, vasárnap. Változatos programok és rengeteg helyszín várja az érdeklődőket.

ESŐHELYSZÍN!

Vasárnapi programunkat a korábban meghirdetett Kolostorok és Kertek Rendezvényhelyszín helyett a Veszprém Agórában (Veszprém, Táborállás park 1.) tartjuk. A várban és a kiállítóhelyekre tervezett programokat változatlan helyszínen rendezzük meg!

"A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a turisztikai szezon kezdetére. Azt szeretnénk elérni, hogy egy napig minden turista itthon érezhesse magát nálunk, a polgárok pedig fedezzék fel városuk rejtett kincseit, lehetőségeit s legyenek turisták"– mondta el Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Kolostorok és Kertek szabadtéri színpada, a Jezsuita Templom, a veszprémi várnegyed és a belváros egyaránt programok helyszínéül fog szolgálni. A szervezők készülnek rendhagyó idegenvezetéssel, pincér futóversennyel, kerékpáros ügyességi pályával, kalandtúrával és színházi előadással is, ám ez csak kis hányada a programoknak.

Idén több újdonságra is készülhetünk: a Bakony és Balaton TDM ingyenes kerékpárkölcsönzési lehetőséggel támogatja az eseményt, illetve a helyi termelői piac is kitelepül a rendezvény idejére.

Számos kulturális és egyházi intézmény kedvezményesen vagy ingyenesen lesz látogatható, emellett sok étteremben és vendéglátóhelyen is kedvezményesen ehetünk, ihatunk a helyszínen kapott jelvény felmutatásával. A Veszprémvölgy és az Óváros tér között idén is ingyenes kisvonat közlekedik majd.

Debreczeny Zoltán festőművész szerint városunk rengeteg kiváló képzőművésszel és festővel büszkélkedik, emellett pedig festői kis utcákkal, völgyekkel, patakokkal, amelyek érdemesek a megörökítésre. A nyitott műterem alapgondolata, hogy a művészek kivonuljanak s nyitott közönség előtt fessék meg benyomásukat a városról.

Rossz idő esetén a szervezők pénteken adnak tájékoztatást a helyszín- és programmódosításokról.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester kifejtette, hogy a királynék városában a történelmi hagyományok és a múlt találkozik a jelennel és a jövővel, hisz a tradicionális értékek ápolása mellett Veszprém az állandó, dinamikus fejlődést is szem előtt tartja.

Neubauer Sándorné Edit, a Veszprémi Turisztikai egyesület elnöke úgy véli, Veszprém nem egynapos város, ez a rendezvény pedig kiváló lehetőség arra, hogy ezt minden látogató felismerje.

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek

A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Átadták a felújított bakonybéli Szent Mauríciusz és vértanútársai plébániatemplomot szombaton.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap