Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kövér: A Fidesz készen áll az ország válságmentesítésére

2008. április 26. 14:55
Az elmúlt időszak eseményei azt mutatják, hogy közelebb van ma az előre hozott választás lehetősége, mint 18 éve bármikor, ezt azonban csak az emberek kényszeríthetik ki – erről Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke és Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke beszélt szombaton Budapesten. Kövér emlékeztetett az MSZP rendkívüli népszerűtlenségére is.
„Mi úgy ítéljük, kisgazdák, hogy az elmúlt hetek-hónapok eseményei azt sugallják, hogy ma közelebb van egy előre hozott választás lehetősége, mint az elmúlt 18 évben bármikor” – mondta Turi-Kovács Béla, a KPE országos vezetői értekezletét megelőző sajtótájékoztatón. Az értekezleten meghívottként részt vevő Kövér László azt mondta: az ellenzéknek nincs formális alkotmányos eszköze kikényszeríteni az előre hozott választásokat, ezt csak az emberek kényszeríthetik ki. Ugyanakkor – folytatta –, mivel az emberek egyre nagyobb aránya – a felmérések szerint több mint 4 millió szavazókorú állampolgár – gondolja úgy, ez a lehetséges út Magyarország megmentésére, ezért az ellenzéknek készen kell állnia arra, hogy bármikor átvegye a kormányrudat.

A Fidesz készen áll arra, hogy kivezesse az országot a válságból

Ahogyan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke jelezte a köztársasági elnöknek, a Fidesz kész arra, hogy ha szükséges, az ország élére álljon, és megpróbálja kivezetni a válságból – jelentette ki a politikus, aki szerint 1990 környékén volt ilyen mély és ilyen komlex válságban az ország, mint most. Mint mondta, megtorpant a gazdasági növekedés, nő az infláció, csökken a foglalkoztatottság, leépítik a társadalmi közszolgáltatásokat, honvédelem gyakorlatilag nincs, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálat pedig a kormány politikai eszközévé vált. Szerinte morális válság is van, aminek a kiindulópontja, hogy olyan emberek ülnek a miniszterelnöki, pénzügyminiszteri és az igazságügyi és rendészeti miniszteri székekben, akikre az „emberek többsége a kutyáját se bízná rá, nemhogy az országot”.

Kövér László és Turi-Kovács Béla is annak a véleményének adott hangot, hogy az SZDSZ visszatér a koalícióba, vagy kívülről támogatja majd a kormányt.

Átmaszkírozná magát az SZDSZ?

A Fidesszel szövetséges kisgazdák elnöke azt mondta: a koalíció fenntartása ma elsődlegesen az SZDSZ érdeke, azért úgy vélik, hogy a liberálisok nagy valószínűséggel hajlandók lesznek visszatérni a koalícióba, ugyanakkor szerinte a következő időszakot mégsem az SZDSZ ilyen vagy olyan döntése befolyásolja majd, hanem a MSZP vidékhez kötődő része. Kövér is azt mondta, hogy az SZDSZ „minden hangos retorika ellenére” kívülről a jövőben is részt fog venni a kormányban. A fideszes politikus szerint a „koalíciós színjáték” is annak tudható be, hogyan lehetne az SZDSZ annak a kormánynak az ellenzéke is, amelyben de facto még részt vesz, hogyan lehetne az SZDSZ-t „a valaha legerősebb szagú antikommunista pártból” a legkisebb, de a „legerősebb szagú ellenzéki párttá” átmaszkírozni.

Kövér László arról is beszélt, hogy az MSZP támogatottsága a 10 százalékos lélektani határhoz érkezett, és ha így folytatódik tovább, nem kell sokat várni, és a támogatottság egy számjegyűvé válik, vagyis az MSZP a nagy pártok köréből a kis, közepes pártok soraiba kerül át. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc támogatottsága negatív rekordot mutat, és „hétről hétre javít az eredményen”, vagyis egyre többen akarják, hogy minél előbb távozzon a miniszterelnöki posztról. Turi-Kovács Béla kitért arra is, hogy a kisgazdák a következő időszakban „kármentésként” javaslatokat terjesztenek az Országgyűlés elé. A drasztikus élelmiszerár-emelés megakadályozásáért a kisgazdák az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentenék, fellépnének a külföldiek földvásárlása ellen, valamint megtiltanák, hogy bioenergia előállítására olyan termékeket használjanak, amelyek az élelmiszerpiacon hiányoznak – ismertette.

A Fidesz és a KPE 2003 óta tartó együttműködéséről Kövér László azt mondta: a Fidesz készen áll a szövetség megújítására, Turi-Kovács Béla pedig kijelentette, hogy a KPE erősíteni kívánja helyzetét a szövetségen belül. A kisgazda politikus kijelentette: a vezetői értekezleten megerősítik, hogy a KPE nem kíván kapcsolatot tartani olyan kisgazdákkal, akik a szövetség szétzúzásában érdekeltek.
Beke G. László
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.