Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Mocsai: "Elszántan készülünk a meglepetésre" / Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt

2009. március 26. 19:56
Az MKB vezetőedzője gladiátorok küzdelmére számít. Véleménye szerint a világ legerősebb játékosállományának ellenszere a megfelelő taktika.

Sorsdöntő összecsapás vár vasárnap 18 órától az MKB Veszprém KC csapatára a férfi kézilbada Bajnokok Ligájában. A magyar bajnok és KEK-címvédő Veszprém a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája és Bajnokok Tornája címvédő sztárcsapat, a BM Ciudad Real együttesével találkozik. A párharc tétje a legjobb négy közé jutás az elsőszámú európai sorozatban. A találkozót a Viasat3 televízió közvetíti 18:35-től csúsztatva.

Jó hír, hogy a múlheti válogatott beli elfoglaltságok nem tizedelték meg a társaságot, így jelen állás szerint Pesicen és Sesumon kívűl mindenki hadrafogható lesz vasrárnap.

Három nappal a mérkőzés előtt Mocsai Lajost kérdeztük a felkészülésről, célokról, a csapatot körülvevő hangulatról.

– Hogyan értékeli az eddigi felkészülést? Milyen fizikai állapotban vannak a fiúk?
– A felkészülésünk felemásra sikerült, mert mint tudjuk az elmúlt hét „válogatott hét” volt. A nemzeti mérkőzések jelentős részét vasárnapra teszik, s ilyenkor egy nap általában elmegy a regenerációra. Így, hogy vasárnap lesz a kinti találkozó, egy nagyon szervezett hat nap áll a rendelkezésünkre a felkészülésre. A játékosok nagy része igen fáradtan jött vissza a válogatottból. Összességében azonban nagyon szervezetten és komolyan dolgozunk, elégedett vagyok a munkával.

– Mire hívta fel különös tekintettel játékosai figyelmét?
– Az alaphelyzet a motiváció, a küzdőképesség, amelynek mindig jellemeznie kell a Veszprémet. S ez egy ilyen csapat ellen mindenképpen meg kell, hogy legyen. Hiszen ez egy világválogatott csapat, ahol minden pozícióban két világválogatott játszik, vagy olimpiai és világbajnoki első három helyezett. A Ciudad Real nagyon komoly ellenfél, amely közel 30 játékosból rendelkezik alternatívával. Nehéz őket kiszámítani, hiszen három olyan soruk van, amely komplett nemzetközi klasszisokat képvisel. Így a felkészülésünk sokkal nehezebb, mint a többi csapat ellen, ahol általában legfeljebb két sor áll rendelkezésre. Ez a legtöbb variációs lehetőséggel rendelkező klub a világon.

Mindenesetre örülök, hogy összekerültünk velük, mert itt a kézilabdának hatalmas ünnepe lesz. Hogy mire hívtam fel a figyelmüket? A pontos taktikát természetesen nem fogom elárulni (a tréner felnevet - a szerk.), inkább azt mondom, hogy megkeresem azokat a sebezhető pontokat, ahol a Ciudad Real stratégiailag bizonytalan. S azon dolgozunk, hogy ezeket a játékban is sikerüljön megvalósítanunk. A játék négy fázisában mindenhol találtam olyan szakmai lehetőséget, ahol meglephetjük őket.

– Milyen a hangulat? Bizakodó a társaság?
– A csapat motivációja, küzdőképessége napról-napra nő. A kérdés, hogy a tehetségünk alapján mennyire leszünk eredményesek a világ legjobb klubja ellen. Elszántan készülünk arra, hogy meglepetést okozzunk. Az ellenfél játékereje óriási, nem véletlen, hogy tavaly gyakorlatilag nem találtak legyőzőre.

– Mi a további menetrend?
– Szombat reggel indulunk. Most már van repülőtér a város mellett, így nem kell négy órát buszoznunk. A szálloda a csarnok közelében van. Optimálisnak ígérkeznek a körülmények. S már a vasárnap este hazaérkezünk, hogy minél gyorsabban el tudjuk kezdeni a felkészülést a hazai visszavágóra. Több mint 100 ember jön velünk, így velünk lesz a saját közönségünk. Óriási sportélmény vár ránk. Edzőnek, játékosnak egyaránt ott is és itthon is. Fantasztikus hangulatban fogunk játszani. Jellemző, hogy másfél óra alatt keltek el a jegyek a hazai meccsünkre is.

– Talent Dusebajev személyében volt tanítványával fog farkasszemet nézni. Beszélt a Ciudad Real edzőjével a sorsolás óta?
– Nem beszéltünk, mindegyikőnk teszi a maga dolgát. Nagyon korrekt és jó a kapcsolatom Talent Dusebajevvel, aki fantasztikus játékos egyéniségekkel rendelkezik. Nincs miről beszélni vele. Nála van a világ legerősebb játékosállománya, nálunk pedig a taktikának kell olyannak lenni, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk. Ellentétesek a céljaink és a lehetőségeink is.

Nagyon komoly elszántságot és motivációt érzek, s napról napra azért dolgozunk, hogy egyre keményebb legyen a csapat. Óriási küzdelem lesz a pályán, s ebben az a csapat fog jobb eredményt elérni, amelyik hasznosabban és pontosabban játszik. Gladiátorok küzdelme lesz, nem azonos feltételekkel. De ismerjük a történelmet, Dávid is legyőzte Góliátot. Úgy készülünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Marian is velünk van…
 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.