Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C

Jobbik: A migrációs válság az elhibázott uniós politika eredménye

2016. április 21. 23:34
Európának számolnia kellett volna a migrációval, hiszen ahol háború van, onnan menekülnek az emberek, az EU ráadásul asszisztált is ehhez a háborúhoz – hangzott el a Jobbik veszprémi szervezetének csütörtöki lakossági fórumán.

Európa a terror árnyékában címmel tartott lakossági fórumot a Jobbik veszprémi szervezete, amelyen Szaniszló Adrienn, a párt külügyi szakértője és Sas Zoltán, a Jobbik Rendvédelmi és Nemzetbiztonsági Kabinetjének elnöke beszélt a migrációs válsággal összefüggésbe hozható terrorizmusról.

Szaniszló Adrienn részletesen elemezte, milyen okok vezethettek az elmúlt esztendő migrációs hullámaihoz. A válság fő oka a szakértő szerint az arab tavasz és a szír polgárháború, illetve az, ahogy mindezekbe a nagyhatalmak – különösen Észak-Amerika és Oroszország – belefolytak. Olyan modellt próbált meg rákényszeríteni a nyugati politika az arab államokra, például Líbiára, ami ott egyáltalán nem volt elterjedt, majd amikor ez nem sikerült, lebombázta az államot. Kadhafi halála azonban csak azt eredményezte, hogy megszűnt az a megállapodás, ami megakadályozta a migránsok Európába áramlását. Hasonló történt a Közel-Keleten is: Szaddám Husszein likvidálása és az iraki háború kedvezett a szélsőségesek megerősödésének, Szaddám egykori katonáiból létrejött az Iszlám Állam, ami aztán egyre nagyobb befolyásra tett szert. Mindezt tetőzi a szír polgárháború, a siíták és a szunniták konfliktusa, amelyeknek megoldását a vallási ellentétek mellett jelentősen akadályozzák a nagyhatalmi érdekek is, például hogy az érintett területeken óriási hadibázisa van az oroszoknak, az olajkitermelésről nem is beszélve – mondta el a külpolitikai szakértő.

Európa ezek után mégis úgy tesz, mintha a menekültáradatot nem lehetett volna előre megjósolni. Holott ahol háború van, onnan értelemszerűen menekülnek az emberek, Európa ráadásul még asszisztált is Észak-Amerika külpolitikájához, pedig semmi nem fűzi a területekhez. Európa egész egyszerűen olyan érdekeket szolgál, amelyek épp az uniót gyengítik.

Szaniszló Adrienn, Sas ZoltánSzaniszló Adrienn, Sas Zoltán

Azon sincs csodálkoznivaló, hogy Európába jönnek a menekültek, hiszen nem rendelkezünk semmiféle komoly határvédelemmel, a menekültjogok pedig igencsak lazák. A politikusok szerint el kellene felejteni azt is, hogy a migránsokat majd integrálni tudjuk, és jó munkaerőt fognak jelenteni. A tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy ez nem lehetséges: a bevándorlók gyakorlatilag saját államokat hoztak létre az országokon belül, ahova már a rendőrség sem meri betenni a lábát, a harmadik generációsok között pedig nagyon nagy a hajlandóság a radikalizációra.

Mindez a terrorizmusnak ágyaz meg, amelyet az elmúlt hónapok akciói is alátámasztanak, hiszen az elkövetők egy része nem a mostani menekültekkel érkezett – jelentette ki Sas Zoltán. - Belátásra lenne szükség, Európa erre azonban nem képes. Míg a szeptember 11-ei támadások után Amerika azt mondta, az élethez fűződő társadalmi jogok mindent felülírnak, Európa folyamatosan az emberi jogokra hivatkozik. Csakhogy ezzel hosszú távon saját magunk ellen dolgozunk, és még mi kérünk elnézést, ha megtaposnak bennünket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.