Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

MSZP: Hitchcocki állapotok a királyszentistváni hulladéklerakónál

2016. április 23. 12:07
Hartmann Ferenc és Katanics Sándor szerint nem uniós előírások szerint működhet a hulladékkezelési központ.

Rendkívüli sajtótájékoztatóra hívta a média képviselőit szombat délelőtt a Demokraták Veszprémért két önkormányzati képviselője, Hartmann Ferenc(MSZP), és Katanics Sándor(DK). Azt mondják ugyanis, hogy a Föld Napján, április 22-én több jelzés hatására személyesen felkeresték az Észak-Balatoni Regionális Hulladékkezelési Központ királyszentistváni hulladéklerakóját és az alábbiakat tapasztalták:

Pénteken válogatás és feldolgozás nélkül, a bálákat egyenesen a depóra hordva, a bálahalmazokat egymásra rakva, majd kompaktorral tömörítve deponálták a hulladékot. Ott jártukat a sajtótájékoztatón képekkel és videókkal bizonyították. A szemét miatt odagyűlt rágcsálók és sirályok megjelenése miatt Hitchock filmjei jutottak eszébe a két politikusnak.

hartmann Ferenc és katanics sándor egy tavalyi sajtótájékoztatónhartmann Ferenc és katanics sándor egy tavalyi sajtótájékoztatón

Hartmann azt mondja, megkérdezte a telepvezetőt az előírásszerű működésről, aki nem kívánt válaszolni. Úgy véli, azért nem kapott választ, mert a rendszer nem előírásszerűen működik.

Szerinte elképzelhető, hogy a hulladékkezelő társulási rendszer túlterhelt, veszteséges, és nincs elég forrás az előírásoknak megfelelő működtetésére.

A politikusok aggódnak Magyarország egyik kiemelt turisztikai övezete mellett lévő területért és a környező településekért. Katanics Sándor ezért arra várja a választ, hogy miért nem működött ott jártukkor a válogató, és miért nem történt meg a helyszínen a beérkező hulladék szétválogatása, mechanikai kezelése. A hulladék hány százalékát válogatták át, és hogyan lehet, hogy bontatlan bálahalmokban teszik a hulladékot a lerakóba, előírásszerű-e a hulladék takarása, vizsgálta-e a környezetvédelmi hatóság a lerakó működését- kérdezte.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.