2020. május 25. // Orbán névnap

Közel 30 kilométernyi főút újul meg megyénkben

2016. április 29. 9:30
Magyar Közút Zrt
69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg.

A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Veszprém megyét érintően

  • a 8-as számú Székesfehérvár-Jánosháza-Rábafüzes elsőrendű főút
  • 82-es számú Veszprém-Zirc-Győr másodrendű főút,
  • 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út
  • és a 7339-es Ajka-Devecser összekötő út

szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 29 kilométer hosszan, mintegy 3,6 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Tüskeváron és Veszprém-Gyulafirátóton. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

vehir.hu
2020. május 25. // Orbán névnap