Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A közlekedés fejlődhet legjobban a Dózsavárosban

2016. április 29. 17:57
A Dózsavárosban folytatódott a polgármester konzultációs fórumsorozata pénteken.

Porga Gyula ismertette az előző uniós ciklus legfontosabb eredményeit és az aktuális, 2020-ig tartó időszakra vonatkozó terveket. A konzultáció során arra kérik a lakosságot, hogy mondjon véleményt ezekről az elképzelésekről.

Dózsavárosban a csapadékvíz-elvezetés problémáját oldják meg; a Pápai utat összekötnék a Házgyári úttal, és ezen a környéken kerékpárutat is létesítenének. Megújul a városrész orvosi rendelője. Ugyan nem itt valósul meg, de a Dózsaváros problémáira is reflektál az intermodális csomópont kialakítása, ami a menetrend-változás mellett abban is érinti a városrész lakóit, hogy megszűnik az itt működő volán-telep (az a vasútállomás mellé költözik majd), és lecserélnék az autóbusz-állomány nagy részét is. Befejeznék a belső körgyűrűt: első lépésben a Pápai út és a Tüzér utca közötti szakasz épülhet meg, az innen a Jutasi útra átkötő szakasz forrása egyelőre még bizonytalan.

Teljesen felújítanák a színházat, visszaállítanák az eredeti bejáratot a park felől, ezt a régi mozi épületének és a régi ének-zenei iskolának a rehabilitációjával egy ütemben tervezik megvalósítani. Ezekben a régóta elhanyagolt épületben a színházat kiszolgáló létesítményt alakítanának ki, és egy többfunkciós kulturális teret (táncház, mozi, bábszínház) hoznának létre. Szintén rendeződhet a gyerekkórház és a volt piarista gimnázium sorsa, előbbiben a Heim Pál Alapítvány együttműködésével gyermek-egészségügyi központ jönne létre, utóbbiban pedig várostörténeti múzeumot alakítanának ki.

A dózsavárosi lakosok több kérdést is feltettek a polgármesternek. Érdeklődtek az egykori Dimitrov sorsáról, most úgy tűnik, hogy irodai funkció költözhet az egykori művelődési házba. A Dohnányi zeneiskola Völgyhíd téri épületét megpróbálják értékesíteni, de egyelőre nem sikerült vevőt találni rá.

Érdeklődtek Csatár sorsával kapcsolatban is. Mivel az a „városrész” nem belterület, elvileg nem is lehetett volna oda építkezni. Rossz tendencia, hogy túl olcsón lehet ott házat venni, és emiatt a Házgyári út 1-ben korábban tapasztalt állapotok alakulhatnak ki. Ezt a folyamatot úgy lehetne megakadályozni, hogy infrastruktúrájában fejlesztenék a környéket, felnyomva ezzel az ingatlanárakat. Halmay György önkormányzati képviselő is egyetértett ezzel: mivel Csatár alatt található a város egyik legnagyobb vízbázisa, a csatornázatlanság veszélyezteti a vízkészletet. Ezt szem előtt tartva olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amik nem járnak az ottani lakosság létszámának növekedésével.

Csererdőben megtették az első fontos lépést: sikerült önkormányzati tulajdonba venni a korábban magánkézben lévő úthálózatot. Elkészültek a tervek az úthálózat és a vízelvezetés rendezésére, az következő 2-3 évben megoldódhatnak ezek a problémák.

Szóba került még a belvárosi parkolóhely-hiány, a hulladékszállítási díj rendszere, a Dózsa iskola kerítésének állapota és a klubkönyvtár bővítése is.

Schöngrundtner Tamás
Ge. Á.
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.