Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb esős-szeles hét következik

2016. május 1. 9:41

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn is jórészt borult égre tekinthetünk fel, ismétlődő gyenge eső többször kialakulhat, de számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Hétfő reggel 9°C, délután 15°C, este 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Kedden és szerdán is marad az erősen felhős, borult, hűvös idő, imétlődő csapadékkal, gyakran élénk széllel. Csütörtöktől számíhatunk jelentős javulásra, a jövő hét vége kellemes napos, mérsékelten meleg, szép májusi időt ígér.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint melegfronti, majd kettős fronthatás várható. Főleg a melegfrontokra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, emiatt csökken teljesítőképességünk. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége kifogásolható a magas ózonszint miatt. A keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek estében a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhettek. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében jelentős javulás várható.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szeirnt hétfőn a nap első felében az északkeleties, keleties szél a Balatonnál gyakran élénk, időnként erősnek várható. Délután már mérséklődik a légmozgás, ugyanakkor intenzívebb záporból átmenetileg ismét megélénkülhet, esetleg megerősödhet. Marad az erősen felhős, borult idő. Reggel, délelőtt még többfelé várható eső, délután pedig záporos csapadékra kell készülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 14 fok körül alakul.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.