2020. április 10. // Zsolt névnap

Simább út vezet majd a Bakonyba

2016. május 5. 10:18
Közel tíz kilométeres szakaszon újul meg a 82. számú főút Gyulafirátót és Zirc között.

Az útépítés részleteiről Czaun János, Gyulafirátót részönkormányzatának vezetője és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke számoltak be csütörtök reggeli sajtótájékoztatójukon.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyénkben 29 km főútvonalat újít fel ebben az évben. Ebből közel 10 kilométert tesz ki a nyolcvankettes út rekonstrukciója, ami két szakaszon – Gyulafirátót központjától Eplényig 7,05 km, Olaszfalutól Zirc belvárosáig pedig 2,54 km hosszan – valósul meg.

A 82-es út jelentőségét nemcsak az adja, hogy a Győr és Veszprém közötti teherforgalom ezen halad, de a balatoni szezonban Bécs felől is rengetegen közelítik meg a tavat ezen az útvonalon.

A felújítás során teljesen új burkolatot kapnak az érintett szakaszok, több helyen leaszfaltozzák az útpadkát is, hogy a nagyobb járművek is biztonságosabban kanyarodhassanak.

Gyulafirátóton az aszfaltozáson kívül egyéb javítások is készülnek. Fejlesztik az út melletti csatornahálózatot, ezzel is enyhítve a településrész esővíz-elvezetési problémáit. Optikai jelzésekkel biztonságosabbá teszik a kijelölt gyalogátkelőhelyet, és teljesen újraépítik a forgalomlassító szigetet. A Zirci utca Pásztor és Posta utca közötti szakaszán teljesen megújul a járda.

A munkálatok várhatóan szeptember 30-ig tartanak, a Gyulafirátót belterületi szakaszt azonban már hamarabb, a balatoni szezon kezdetéig szeretnék befejezni.

Söge
Domján Attila

További cikkek

MÁV: 80 százalékkal esett vissza az utasszám az előző évhez képest
MÁV: 80 százalékkal esett vissza az utasszám az előző évhez képest
A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kedd reggel a Kossuth rádióban.
Gyalogosan nem vehető igénybe a balatoni komp
Gyalogosan nem vehető igénybe a balatoni komp
A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. március 24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompjainak szolgáltatását egészen a rendelkezések visszavonásáig.
Volánbusz: a 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban
Volánbusz: a 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban
A Volánbusz járataira 2020. április 1-től a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a Közlekedési Mobiljegy applikációban - közölte a Volánbusz szerdán.
Ingyenessé teszik a parkolást Veszprémben
Ingyenessé teszik a parkolást Veszprémben
A polgármester közösségi oldalán jelentette be az intézkedést.
Nem kártyatrükk - okoskártyával az egyszerűbb közlekedésért
Nem kártyatrükk - okoskártyával az egyszerűbb közlekedésért
Mi lenne, ha egy kártya és egy applikáció hozzáférést biztosítana a közlekedési eszközökhöz? A rendszer már létezik.
2020. április 10. // Zsolt névnap