2021. december 8.
//
Mária névnap

Simább út vezet majd a Bakonyba

2016. május 5. 9:18
Közel tíz kilométeres szakaszon újul meg a 82. számú főút Gyulafirátót és Zirc között.

Az útépítés részleteiről Czaun János, Gyulafirátót részönkormányzatának vezetője és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke számoltak be csütörtök reggeli sajtótájékoztatójukon.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyénkben 29 km főútvonalat újít fel ebben az évben. Ebből közel 10 kilométert tesz ki a nyolcvankettes út rekonstrukciója, ami két szakaszon – Gyulafirátót központjától Eplényig 7,05 km, Olaszfalutól Zirc belvárosáig pedig 2,54 km hosszan – valósul meg.

A 82-es út jelentőségét nemcsak az adja, hogy a Győr és Veszprém közötti teherforgalom ezen halad, de a balatoni szezonban Bécs felől is rengetegen közelítik meg a tavat ezen az útvonalon.

A felújítás során teljesen új burkolatot kapnak az érintett szakaszok, több helyen leaszfaltozzák az útpadkát is, hogy a nagyobb járművek is biztonságosabban kanyarodhassanak.

Gyulafirátóton az aszfaltozáson kívül egyéb javítások is készülnek. Fejlesztik az út melletti csatornahálózatot, ezzel is enyhítve a településrész esővíz-elvezetési problémáit. Optikai jelzésekkel biztonságosabbá teszik a kijelölt gyalogátkelőhelyet, és teljesen újraépítik a forgalomlassító szigetet. A Zirci utca Pásztor és Posta utca közötti szakaszán teljesen megújul a járda.

A munkálatok várhatóan szeptember 30-ig tartanak, a Gyulafirátót belterületi szakaszt azonban már hamarabb, a balatoni szezon kezdetéig szeretnék befejezni.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Játékos formában tanulhatnak a közlekedésbiztonságról a veszprémi iskolások
Játékos formában tanulhatnak a közlekedésbiztonságról a veszprémi iskolások
December 3-ig minden veszprémi első és második osztályos tanulónak megmutatják, hogyan kerülhetők el és előzhetők meg a közlekedési balesetek.
Pénteki bevetésre készül a Magyar Közút megyénkben
Pénteki bevetésre készül a Magyar Közút megyénkben
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján többek között Veszprém megyében pénteken már havazás várható. Egyelőre bizonytalan, hogy mekkora mennyiségű hó hullhat, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. érintett mérnökségei a szükséges előszórási, majd a hóeltakarítási munkákról is ütemezetten gondoskodni fognak.
Bicajozni jó, Szentgál és Herend között pedig már könnyebb is
Bicajozni jó, Szentgál és Herend között pedig már könnyebb is
A két települést összekötő több mint három kilométeres szakaszon új kerékpáros pihenőket és a nyomvonalat jelző táblákat is átadtak vasárnap.
Elkészült, hétfőtől használható az új Budapest úti csomópont
Elkészült, hétfőtől használható az új Budapest úti csomópont
Téli üzemmódra vált a Magyar Közút
Téli üzemmódra vált a Magyar Közút
Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott.