Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Szemet gyönyörködtető játék, fontos győzelem

2009. március 28. 23:35
Szenzációs győzelmet arattak a veszprémi kézis lányok a listavezető győriek ellen a szezon legjobb mérkőzésén.

Nagy várakozás előzte meg a tabella első helyén álló Győri ETO KC II veszprémi vendégjátékát, egy esetleges hazai győzelemmel a Veszprém Beton nagy lépést tehetett a hőn áhított cél, az első osztályú szereplés felé.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hazaiak végig kézben tartották a játékot. Többnyire egy vagy két góllal vezetett a Veszprém, sőt 8:5-nél már hárommal is, de nem sikerült meglépni az ellenféltől. 10:8-as hazai vezetésnél időt kért a Győr, ami jót tett a csapatnak, összeszedettebb lett a játékuk. A félidő végén kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, de a határozott, jó védekezésnek köszönhetően nem tudták kihasználni a lehetőséget a győriek, így 14:14-es döntetlennel fordultak a csapatok, minden kezdődhetett elölről.

A második félidő egy-egy kétperces kiállítással indult mindkét oldalon, majd kétszer vezetett egy góllal a Beton, de az eladott labdáknak köszönhetően ismét nem sikerült növelni az előnyt. 16:16-os állásnál az egész mérkőzésen enyhén szólva sem remeklő játékvezetők egy maximum kétperces kiállításnak tűnő szituáció után azonnal piros lappal leküldték a pályáról Bognár Zsuzsannát, és az értékesített büntetővel már a vendégek vezettek.

A veszprémi lányokat azonban kemény fából faragták, és Velky Viktória vezérletével zsinórban három gólt szerezve máris kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A következő 9 percet viszont 5:1-re a vendégek nyerték, a győri gólokra egyedül Vida Ingrid tudott válaszolni. Kétgólos vendég előnynél Velky Viktória nagyon fontos gólt szerzett, de jött is a válasz a győriek részéről, majd egy vendég kiállítást követően Vida Ingrid értékesítette a büntetőt.

Alig több mint két perccel a vége előtt a győriek egy gyors találattal ismét két gólra növelték előnyüket, de ekkor még nem tudták, hogy ezen a találkozón az utolsó góljukat szerezték. Smidéliusz Júlia egy gólra hozta fel a hazaiakat, majd egy jogosan megítélt büntetőből Vida Ingrid volt eredményes. Az utolsó percben a játékvezetők mindent megtettek, hogy a vendégek megnyerjék a mérkőzést, Smidéliusz Júliának kiosztottak egy kétperces kiállítást.

A veszprémi lányok azonban ismét határozottan védekeztek, és megszerezték a labdát. Volt még néhány másodperc hátra, ami nagyon kevésnek tűnt a győztes gól megszerzéséhez. Le is járt az idő, azonban egy időn túli szabaddobásra még volt lehetőségük a hazaiaknak. Weigel Zita próbálta meg a győri védőfalon keresztül a kapuba juttatni a labdát. Ellőtte a játékszert, és ekkor mintha lelassult volna az idő. A veszprémi szurkolók állva őrjöngtek, és buzdították a labdát, hogy jusson el a gólvonalig. A játékszer pedig engedelmeskedett, és szépen lassan becsordogált a bal alsó sarokba. A játékvezetők megadták a gólt, így a Veszprém Beton megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A játékosok és a szurkolók önfeledt ünneplésbe kezdtek, a lányok közül pedig többen elsírták magukat.

A mérkőzés után Barabás Árpád, a klub elnöke percekig nem hitt a szemének:
- Ezt nem hiszem el! Időn túli szabaddobással megvertük a Győrt! Ez tényleg hihetetlen!

Gyurka János, a hazai csapat vezetőedzője is szemlátomást boldog volt a rendkívül értékes győzelem után, majd higgadtan értékelt:
- Igazi presztízsmeccset játszottunk, az egész mérkőzésen jó szellemben küzdöttünk, és fizikálisan is fel tudtuk venni a versenyt az ellenfelünkkel. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, ez a győzelem hatalmas erőt ad a csapatnak. Bizonyítottuk, hogy jó úton haladunk.

Óriási fegyvertényt hajtottak végre a betonos lányok, legyőzték a bajnokságban veretlen listavezetőt, és ami a legfontosabb, az első osztály színvonalát megütő játékkal a szezon legjobb mérkőzését produkálták. Bátran kijelenthetjük, hogy újra érdemes női kézilabdameccsre járni, élvezetes és színvonalas játékot láthatunk!


Veszprém Beton KC – Győri ETO KC II 25:24 (14:14)
Veszprém, 350 néző
Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás
Hétméteresek: 5/5 ill. 8/8
Kiállítások: 14 perc ill. 8 perc

Veszprém Beton KC góllövői:
Vida Ingrid 8/4, Weigel Zita 5/1, Velky Viktória 5, Horváth Viktória 3, Smidéliusz Júlia 2, Koszorús Katalin 1, Bognár Zsuzsanna 1

Győri ETO KC II góllövői:
Kovacsics 13/8, Deáki 5, Kokas 2, Szalai 2, Horváth 1, Kisfaludy 1

Németh Attila
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.