Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Újabb VRC-kudarc

2009. március 29. 17:43 // Forrás: Magyar Röplabda Szövetség
A MAFC-Mapei 3:0-ra nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC otthonában a férfi NB I Liga 5–9. helyéért zajló rájátszásának 9. fordulójában.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a Veszprém korábbi játékosára, a néhány nappal korábban elhunyt Szekeres Ferencre emlékeztek. Nagy Attila rontásával kezdődött a játék, majd két jó blokknak köszönhetően meglépett a MAFC (1:4). Czintula Mihály ütéseivel zárkózott a házigazda (5:4), majd Honti Richárd és Tamasi István támadási hibája révén fordított (7:6). Az első technikai szünet után Németh Ervin pontjaival növelte előnyét a Veszprém, amikor Nagy Attila blokkolta Jahn Péter ütését, Novák László, a fővárosiak megbízott edzője időt kért (11:8). A folytatásban sem tért magához együttese, amely számos saját hibát követett el, így segítve a bakonyiakat.

Egy bravúros mentésekkel tarkított remek labdamenet végén Szappanos Máté szerzett szerencsés pontot, majd Jahn Péter volt eredményes, ez kimozdította az apátiából a vendégeket (14:12), de a második kötelező pihenőnél megint néggyel vezetett a VRC (16:12). Czintula újabb jó megmozdulása után megint jött az időkérés (18:12), majd egy csere: Jahn Pétert Apró János váltotta. Egy nyitás- és két támadásrontás következtében lendületét vesztette a bakonyi csapat, ezért Szabó Gábor játékos-edzőnek is időt kellett kérnie (19:15). A hajrában a MAFC rossz szervákkal sietett a veszprémiek segítségére. Bejött Tari Zsolt is, és Németh Ervin támadási hibája után megint látótávolságon belülre került a látogató, Szabó Gábor ezért ismét időt kért (21:18).

Markovich Béla passzát Jahn Péter pontra váltott, aztán a cserefeladó nyitott egy ászt, Nagy Attila pedig elrontott egy támadást (22:22). A VRC is cserélt, Horváth Szabolcs rögtön ponttal mutatkozott be, de Jahn egyenlített. Amikor Horváth ütést rontott, játszmalabdája volt a MAFC-nak, ám a szett ekkor még nem ért véget, Tóth Tibor egalizálta az állást, fél perccel később viszont kiütött egy átjövő labdát. A következő vendégszervát a dunántúliak nem tudták fogadni, így Takács Gergely megmozdulásával ért véget a rendkívül fordulatos, izgalmas első szett (24:26, 0:1).

Jahn Péter szerezte az első pontot a második felvonásban, amelynek az eleje szorosan alakult (6:8). Mindkét gárda közepes hibaszázalékkal röplabdázott, s már ekkor látszott, hogy a két kiváló csapat közül az nyer, amelyik tartósan csökkenteni tudja a rontások számát. Az első technikai után ez a MAFC-nak sikerült, így 8:12-nél Szabó Gábor időt kért. A vendégek lendülete megtört, Takács Gergely szervát rontott, aztán előbb Horváth Szabolcs, majd Kecskeméti Péter volt eredményes, Jahn rontott, Novák László pedig időt kért (12:13). Czintula egyenlített, de a második kötelező szünetben Honti Richárd ütésével megint a MAFC vezetett (15:16).

Kecskeméti Péter két pontja és Tölli Péter ásznyitása, majd Novák László újabb időkérése következett (18:16), de Jahn Péter és Takács Gergely jóvoltából hamarosan ismét fordult a kocka (18:19). Szabó Gábor kért időt (18:20), Németh Ervin két ponttal törte meg a hazaiak rossz sorozatát, de Jahn Péter is kétszer volt eredményes (20:23). Czintula próbálta menteni a menthetőt, sikerrel, de Jahn a hajrában ellenállhatatlan volt, és a legvégén éppen Czintula hibázott (21:25, 0:2).

Változatlan lelkesedés jellemezte a Veszprém játékát a harmadik részben, látványos támadások és bravúros mentések váltották egymást. Eleinte vezetett a házigazda, de amikor Nagy Attila dühében belerúgott a labdába, sárga lapot kapott, a MAFC pedig ajándékponttal gazdagodott (7:8). Takács Gergely kétszer blokkolt, Tóth Tibor támadást rontott, Szabó Gábor pedig időt kért (7:11). Tóth Tibor révén szakadt meg a vendégek kiváló szériája (8:13), de Jahn Péter és Tamasi István jóvoltából a folytatásban is növelte előnyét a fővárosi együttes (8:16).

Elmozdult a holtpontról a Veszprém, de így is csak állandósítani tudta a különbséget, jelentősen csökkenteni nem (11:19). A végén megint belehúzott a stílusosan röplabdázó, jól mezőnyöző, határozottan. Pontosan támadó MAFC, s Tamasi István ütései révén kerek tíz pontra növelte a differenciát (12:22). Czintula Mihály kiváló szerváit látva Novák László időt kért, és csapata hamarosan lezárta a mérkőzést (15:25, 0:3). A MAFC így továbbra is veretlen az 5–9. helyért zajló rájátszásban.

NB I Liga, férfiak, középszakasz, az 5–9. helyért, 9. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC–MAFC-Mapei 0:3 (–24, –21, –15)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Éva T., Ujházi
Veszprém: Kecskeméti 5, Tölli 3, Tóth T. 9, Czintula 11, Nagy A. 2, Németh E. 6. Csere: Szabó G. (liberó), Horváth Sz. 2, Seck.
Játékos-edző: Szabó Gábor
MAFC: Vocskó M., Honti 5, Szappanos M. 8, Tamasi 7, Jahn 17, Takács G. 10. Csere: Németh G. (liberó), Apró, Tari 1, Markovich 1.
Megbízott edző: Novák László
Az eredmény alakulása: 1. játszma: 8:7, 15:12, 19:13, 23:22. 2. játszma: 6:8, 14:15, 18:19, 20:23. 3. játszma: 7:8, 8:15, 11:19, 13:23

Edzői értékelés:

Szabó Gábor: – Hoztuk a szokásos formának, sikerült megint megvernünk magunkat. Gratulálok a MAFC-nak.
Novák László: – Az első szettben voltak hullámvölgyeink, de a hatékony cseréknek, és némi szerencsének köszönhetően nyertünk. Ez pluszlendületet adott, így a második részben könnyebben realizáltuk a fölényünket. A harmadik játszma a lelkesedésünknek köszönhetően egyértelmű volt. Perdöntő volt, hogy az első szettben vesztett állásból fordítottunk.
 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.