Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Pokolian nehéz feladat előtt a Veszprém / BM Ciudad Real – MKB Veszprém KC 29:24 (15:12)

2009. március 29. 19:40
Ötgólos hátrányból várhatja a jövőheti visszavágót az MKB, noha tíz perccel a vége előtt még döntetlenre állt a spanyol sztárcsapat ellen.

Embertpróbáló, de nem lehetetlen feladat vár a veszprémi kézilabdásokra a jövő hét szombati BL negyeddöntő visszavágon. A magyar bajnok remek periódusokat produkált a címvédő otthonában. A végjátékban azonban az ellenfél akarata érvényesült, amely öt góllal felül múlta a mieinket.

A hazaiaknál Zorman, Davis, Dinart és Laen is kimaradt Talant Dusebajev csapatából. A trénernek azonban így is világklasszisok hada állt rendelkezésére. A túloldalon ezúttal is egy-egy szélsőt nevezett Mocsai Lajos. Döntése értelmében David Korazija és Iváncsik Tamás hagyta ki a találkozót.

Hullámzó játék jellemezte az első félidő játékát. Az első pillanatokban rögtön ránk ijesztettek a vendéglátók, s az 5. percben már 3:1-re vezettek. A Veszprém azonban hamar magára talált, s Ilyés, Vujin, Iváncsik Gergő és Gál vezetésével bravúros 4:0-s szériát produkált. A produktumra volt válasza a Ciudadnak is, az ex-veszprémi Sterbik bravúros védéseit kihasználva szintén 4:0-val feleltek. A túloldalon szerencsére Peric is remekelt, aki szokáshoz híven átlendítette a holtponton társait. A 18. perctől Perezt is a pályán tudhattuk, aki nem sokáig tétlenkedett, beállását követően fel is iratkozott a gólszerzők közé (8:7). Ezt követően is jól játszott a bakonyi gárda. A 23. percben Gál egyenlítését követően már nálunk volt az előny (9:10). Az MKB öt perccel a szünet előtt még remekül tartotta magát (11:11), a játékrész a hajrájában azonban a Sterbiket váltó Hombrados védéseinek köszönhetően meglépett a BL-címvédő (15:12).

A második játékrész sem a kedvünk szerint indult. Hombrados folytatta remeklését, Abalo pedig lehetetlennél lehetetlenebb módon jutatta a kapunkba a játékszert. A francia olimpia- és világbajnok jobbszélsőnek köszönhetően öt góllal meg tudtak lépni az ibériaiak (18:13). A folytatásban Peric ismét elkapta a fonalat, majd Eklemovics villant kétszer. A 42. percben Gál váltotta gólra a veszprémi irányító nagyszerű asszisztját. Nem sokkal később a játékvezetők két percre kiküldték válogatott beállósunkat. Peric újabb hárítását követően azonban emberhátrányban is egyenlíteni tudott a Mocsai-csapat (19:19). Továbbra is hullámzott a játék. A heteseket kíméletlenül értékesítő Rutenka, Abalo, Chema Rodriguez találataival újfent háromgólos hátrányba került csapatunk (22:19). Jött azonban Vujin és Gulyás, s ötven perc múltán a reményt keltő, 22:22-es döntetlennek örülhettünk. Az első félidőhöz hasonlóan azonban sajnos a második felvonás végét is a hazaiak bírták jobban. Rövid idő alatt hatszor találtak be, miközben mi hetesből sem tudtuk a hálóba jutatni a játékszert. Iváncsik Gergő szerencsére a végén is higgadt tudott maradni, s két góljának köszönhetően nyitott maradt a továbbjutás kérdése. A 29:24-es végeredményt egy másik francia, Fernandez alakította ki.

A lefújást követően némi hiányérzet lehetett a veszprémi drukkerek lelkében, ugyanis a játék képe alapján szorosabb eredményre is képesek lehettek volna fiaink. Az akarat, s küzdeni tudás persze ezúttal sem hiányzott, s a Ciudad Real otthonában elszenvedett ötgólos vereség nem is tekinthető rossz eredmények. Ugyanakkor figyelembe véve a meccs alakulását, elmondhatjuk, hogy kevés hiányzott az igazán nagy bravúrhoz. A párharc mindenesetre még nem dőlt el. A Veszprém Aréna közönségének fergeteges buzdítása mellett érheti még kellemetlen megleptés Dusebajev csapatát a jövő hét szombati visszavágón .

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
BM Ciudad Real–MKB Veszprém KC 29:24 (15:12)
Ciudad Real, 4500 néző
Ciudad Real: Sterbik, Hombrados (kapusok), Abalo 5, Chema Rodriguez 1, A. Entrerríos 1, J. Fernandez 4, Garcia Parrondo 4, Källman 5, Laen, Metlicic 1, Morros, Pajovics, Rutenka 6 (5), Stefansson 1 (1), Urios 1, Zorman.
Vezetőedző: Talant Dusebajev.
Veszprém: Peric - Gulyás 2, Vujin 5 (1), Eklemovics 4, Gál 3, Ilyés 1, Iváncsik G. 6.
Cserék: Liszkai (nem játszott), Lapcevic 1, Lushnikov, Markovic 1, Putics, Perez 1, Vilovski, Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 8/6, ill. 4/1.

További mérkőzések:

Croatia Zagreb–THW Kiel 28:28 (13:12)
SG Flensburg-Handewitt–HSV Hamburg 25:28 (12:14)
Csehovszkije Medvegyi–Rhein-Neckar Löwen 33:31 (21:15)

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.