Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Megnyílt a veszprémi dinópark

2016. május 18. 17:12
Mostantól harminc életnagyságú dinoszaurusz mása látható a Veszprémi Állatkert gulya-dombi részén, amely az ország legnagyobb ilyen kiállítása.

Szerda délután adták át a 170 millió forintból megvalósuló beruházást a Veszprémi Állatkertben, amely a mezozoikum, azaz a triász, a jura és a kréta korok élővilágát mutatja be.

A két hektáron elterülő kiállítás során olyan népszerű őslények életnagyságú mását is megtekinthetik a látogatók, mint a Tyrannosaurus Rex, a Triceratops, a Stegosaurus, a 25 méter hosszúságú Diplodocus, vagy a Velociraptor. Az állatkert ezen kiállításáért nem kell külön belépőt váltani, a park az állatkerti jeggyel látogatható.

Életnagyságú Diplodocus a családjával tekint le az első látogatókra.

A műanyag állatszobrok egy hónapja érkeztek Németországból, és télen-nyáron láthatók lesznek majd. A makettek mellett játékos gyermekfoglalkoztatókat is kialakítottak, ahol a gyermekek próbára tehetik ügyességüket, részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos feltárásában, sőt, a kisebbek kisméretű dinoszauruszokat is kifesthetnek.

Az utóbbi években számos beruházás valósult meg az Veszprémi Állatkertben, a mostani kiállítás pedig tovább fogja öregbíteni a város hírnevét. A dinópark nem az utolsó fejlesztés itt, hiszen a miniszterelnök múlt heti látogatásán írt alá egy több mint 2,5 milliárd forintos támogatási megállapodást a városvezetéssel - mondta a veszprémi kiállítás szerdai átadóján Brányi Mária alpolgármester. A fideszes politikus felelevenítette Laczkó Dezső munkásságát, aki 1899-ben a most átadott őslénypark közelében találta meg a kavicsfogú álteknős maradványait.

„Ismét sikerült egy álmunkat megvalósítani”- fogalmazott az átadón Török László, az állatkert igazgatója. A veszprémi intézmény 58 éves történelme alatt számos állatot sikerült már bemutatni a nagyközönségnek, a mostani kiállítás pedig azt is bemutatja, hogy milyen élőlények előzték meg a ma élő fajokat- mondta.

Takács Szabolcs kormánymegbízott, Brányi Mária alpolgármester és Török László állatkert igazgató ünnepélyes szalagátvágása veszprémi iskolásokkal.

A veszprémi dinoszauruszok áprilisi érkezéséről készült képeinket IDE kattintva nézheti meg.

zoo
Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.