2020. július 9. // Lukrécia névnap

Az élővilág védelmét tűzte ki célul a VKSZ Zrt.

2016. május 19. 15:54
Rovarhotelek telepítésével csalogatná vissza a társaság a rovarokat és a madarakat a városba, hogy az még inkább egy élhető település képét mutassa.

Kiterjedt társadalmi felelősségvállalási programot hirdetett meg 2016-ban a VKSZ Zrt. A társaság szoros és hosszú távú kapcsolatot alakított ki a civilekkel, az összefogás részeként pedig több közösségi kezdeményezést is elindítottak. A cég emellett szeretné az ifjúságot is megszólítani, hogy még inkább magukénak érezzék Veszprém városát, és élményszerűen informálódhassanak a város életének működéséről és a VKSZ Zrt. tevékenységéről.

Ennek érdekében a Kör Alapítvánnyal együttműködve csütörtökön a ZöldLakba hívták a Báthory István Általános Iskola ötödik osztályos tanulóit, hogy közösen készítsenek el néhány rovarhotelt, amelyeket később a város egy-egy pontján helyeznek el. A gyerekek egy rövid tájékoztató során ismerkedhettek meg a parkgondozással, az állatvilággal és a rovarhotelek szerepével, fotók és videók megtekintése után pedig megtervezhették, majd újrahasznosított anyagok felhasználásával megalkothatták a hoteleket.

Rovarhotel (illusztráció)Rovarhotel (illusztráció)

A rovarhotelek telepítésével a VKSZ Zrt. elsősorban a zöldfelület-gazdálkodást akarja megreformálni, és az élővilág védelmét szeretnék szolgálni. Veszprémben rengeteg zöldfelület található, de egy városi környezet mégis csak más, mint az erdő: a rovarok nem természetes közegükben élnek itt, hanem egy mesterségesen kialakított környezetben. A hotelek révén visszacsalogathatjuk őket a városba, és táplálékot biztosíthatunk az áttelepült madaraknak, így reményeink szerint színesíteni tudjuk Veszprém élővilágát – tájékoztatott Bonyhádi Szilvia, a VKSZ Zrt. marketing munkatársa.

A foglalkozáson készült rovarhoteleket a BaBaKo irányításával pénteken helyezik el többek között a Berkenye Tanösvényen, valamint az Erzsébet-ligetben és a Séd-völgyben. A későbbiekben ezeket folyamatosan meglátogatják az iskolások, feljegyzéseket tesznek róluk és beszámolnak tapasztalataikról, melyek alapján a VKSZ Zrt. dönt a további rovarhotelek sorsáról.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból.
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Július 10-től Veszprémbe is kérhetik a rendelésük kézbesítését az IKEA.hu weboldalán a vásárlók, akik jövő péntektől vehetik át termékeiket.
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. 19 balatoni strandon 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban.
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
2020. július 9. // Lukrécia névnap