Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magabiztos, nyolcgólos veszprémi siker a döntő első összecsapásán / MKB Veszprém KC - Pick Szeged 32:24 (15:9)

2008. április 26. 19:32
Fantasztikus hangulatú, teltházas mérkőzésen 32:24-es győzelmet aratott a veszprémi csapat a Pick Szeged gárdája ellen. A hazaiak imponáló magabiztossággal, a mérkőzés irányítását mindvégig kézben tartva nagyszerű sikert arattak a Budapest Bank Kézilabda Liga döntőjének első mérkőzésén.
A Veszprém az első perctől fogva tudatosítani kívánta ellenfelében, hogy a mai mérkőzésen túl sok babár nem terem számára. Precizitás, határozottság jellemezte a hazai támadás-szövéseket, védekezésben pedig megmutatták, hogyan kell fegyelmezetten, keményen játszani a sportszerűség határain belül. A mérkőzés egészén ellenállhatatlanul játszó Vujin gólja nyitotta meg a találkozót. Az újdonsült kupagyőztes támadásai kísérleteit rendre lereagálta a hazai védelem, így kapura lövésig is ritkán jutottak, s ekkor is helyén volt Peric, bravúrok sorozatát bemutatva. A 9. percben már 5:3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a vendégek mindhárom találatát Andjelkovic szerezte. A 16. percben Ilyés góljára válaszolva Osmajic iratkozhatott fel második vendég-gólszerzőként (7:4). A 21. percben zsinórban három Vujin-gól esett (10:5), erre Matics-edző időkéréssel válaszolt. Ennek eredményeként a Pick közelebb kerülni ugyan nem tudott, de rövid ideig a különbség sem nőtt tovább. A félidő hajrájában a nagyszerűen szervező Eklemovics juttatta Puljezevics kapujába a labdát, hétgólosra növelve a hazai előnyt, majd Andjelkovic alakította ki a félidei állás (15:9).

A második játékrész az Iváncsik-fivérek góljaival indult. A szegediek tehetetlenségét jellemezte, hogy kapust is cseréltek, az ifjú Marjanac váltotta Puljezevicset. Tíz perc után Gál góljával már tíz volt közte (22:12), melyre "felrobbant" az addig sem éppen csendes csarnok. A Szeged a folytatásban sem tudott megújulni, s egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a hazai diadal. Perez régi önmagát idézve öt gólig jutott, 52. perc 30:20. A játékrészben mindkét oldalon szót kaptak a korábban kevesebb játéklehetőséghez jutott játékosok. Sesum parádés megmozdulásokkal, s szépségdíjas gólokkal bizonyított. A hajrában Tatai váltotta a remeklő Pericset, s rögtön védésekkel mutatkozott be.

A meccs végén találó rigmust talált a publikum: "Ez a játék, ez a játék" - zúgott többszáz torokból, s valóban, a csapatok sportszerű hozzáállásának köszönhetően nemes küzdelem, valódi kézilabda csemege volt a találkozó.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása így 1-0 a Veszprém javára.

MKB Veszprém KC – Pick Szeged 32:24 (15:9)
Veszprém, 2800 néző
Vezette: Dobrovics, Tályok
MKB Veszprém KC:
Perics - Iváncsik T. 4, Cozma, Lapcevics, Lushnikov, Ilyés 3, Iváncsik G. 3 Csere: Tatai (kapus),Sesum 3, Eklemovics 2, Vujin 10 (3), Putics 1 (1), Perez 4, Gál 2
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 2, Krivokapic 7, Andjelkovic 5, Stamate 2, Petrea 1, Zvizej 6 (1) Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Oszmajic, Djurkovics 1, Vadkerti, Sutka
Vezetőedző: Vladan Matic
Kiállítások: 10, ill. 12
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–1. 7. p.: 3–1. 16. p.: 7–3. 23. p.: 11–5. 28. p.: 15–8. 34. p.: 18–10. 40. p.:
22–12. 44. p.: 25–14. 53. p.: 30–20

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.