Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Az autópályán szállt le egy kisrepülő

2016. május 30. 13:13 // Forrás: Index, mti
Az M1-M7 közös szakaszán meglepő jármű csatlakozott a hétfői forgalomhoz: egy Cessna kisrepülőgép.

Az Indexet egy olvasója értesítette arról, hogy Budaörsön, az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszán, a kifelé vezető oldalon valaki leszállt egy kisrepülővel. Sérülés nem volt látható a gépen, a rendőrök már lezárták a két külső sávot.

Fotó: MTIFotó: MTI

A BRFK azt közölte, hogy a repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A forgalmat rendőrök irányítják.

Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem.

Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen - mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás - fűzte hozzá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.