2022. január 26.
//
Vanda névnap

Nyári tehetséggondozás a Pannon Egyetemen

2016. június 2. 7:12
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem oktatói a nyári időszakban is komoly hangsúlyt helyeznek a fiatalok tehetséggondozására.

Az intézmény júliusban három tábort is szervez elsősorban középiskolások számára, melyek mindegyike különböző érdeklődési kört fed le, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző elfoglaltságot. A több éves hagyományú, nagy sikerű táborok elsődleges célja, hogy a jelentkező tanulók számára a szünidőben olyan hasznos programokat kínáljanak, melyek kötetlen környezetben, szakemberek iránymutatásával fejlesztik a fiatalok képességeit és bővítik az ismereteiket.

A Műszaki Informatikai Kar július 4-7. között Veszprémben, az Egyetem „I” épületében tartja nyári táborát, ahol az informatika, a matematika és a villamosmérnöki terület iránt érdeklődő diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy pályakövető robotot építsenek vagy akár áramköröket, villogót hozzanak létre időzítővel, mindemellett rendkívül színes tematikájú előadásokkal, csapatépítő programokkal és nagyszerű kirándulásokkal várják őket a szervezők.

Az egyetem Kultúraszervező Csoportja július 4-8. között Drámajáték és versmondó tábort tart Veszprémben, az intézmény „E” épületében, ahol a napközbeni programokon játékos módon, jó közösségben, interaktív foglalkozásokkal, készségfejlesztő gyakorlatokkal fejleszthetik kapcsolattartó-képességüket, kommunikációjukat és önbizalmukat a 12-24 év közötti fiatalok.
A Mérnöki Kar július 4-9. között „Nyári egyetem középiskolásoknak” elnevezéssel Tihanyba szervez bentlakásos tábort, ahol érdekes előadásokon, látványos kísérleti bemutatókon, interaktív foglalkozásokon, izgalmas egyetemi laborlátogatáson, kreatív csapatfeladatokon túl kiránduláson és balatoni strandprogramokon is részt vehetnek a műszaki és/vagy természettudományi ismeretek iránt érdeklődő középiskolások.

vehir.hu

További cikkek

A jövőjükre készülnek az iparis diákok
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
Pályaorientációs napot tartottak az Ipari Technikumban hétfőn.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Korszerű körülmények között folytatódhat az oktatás Csetényben
Korszerű körülmények között folytatódhat az oktatás Csetényben
Teljes átalakuláson esett át a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola az EFOP 4.1.2 pályázat keretében. A megvalósult beruházásról Galambos Szilvia intézményvezetőt kérdeztük.
Rácz Zsófia: a kormány támogatja a külföldi elitegyetemeken való tanulást
Rácz Zsófia: a kormány támogatja a külföldi elitegyetemeken való tanulást
A fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Lovassy gimnáziumban beszélt a Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum ösztöndíj-projektről.
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Bonbon készítésre gyűltek össze csütörtök délután a Deák és a Báthory iskola kis diákjai a Veszprém Agórában, hogy egy különleges technika órán vegyenek részt: az intézmény Kis cukrász napközi programjának keretében ugyanis a gasztronómia világába nyerhetnek betekintést, miközben a saját édességüket is elkészíthetik.