Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jobbik: kultúrfölényre lenne szükség Magyarországon

2016. június 4. 17:11
Forgóné szerint nincs, és nem is lehet erkölcsi alapja Trianonnak.

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik Veszprémi Alapszervezetének önkormányzati képviselője az évforduló kapcsán szervezett jobbikos megemlékezés során Juhász Gyula Trianon című versének felelevenítése után az 1920-as veszteségekről beszélt. „Az első világháború után elmondható, hogy Magyarország szenvedte el mind területileg, mind lélekszámban a legnagyobb veszteségeket.” Bányák, kikötők, és a gazdaságilag fejlett iparterületek, erdők, vasútvonalak, állatállományok kerültek külföldi kézbe.

Az aktuálpolitikáról szólva elmondta, hogy apró trükkökkel, a migránsok betelepítésével ma is idegen érdekek szájíze szerint folyik a „szálláscsinálás”. ”Vajon ez lesz a következő Trianon?”- tette fel a kérdést. Szerinte kultúrfölényre lenne ma szükség Magyarországon, hiszen a magyarság nem tölti ki azt a teret, amit a Kárpát-medence kijelölt számára. Úgy látja, ennek oka az elmúlt évszázadokban keresendő.

Forgóné szerint a trianoni békediktátumnak - mivel megtagadták a nemzetek önrendelkezését - erkölcsi alapja nincs, és a magyarok számára nem is lehet.

A megemlékezésen Kovács Attila református lelkész is beszélt, aki szerint Trianon egyik tanulsága, hogy a magyarság megtanuljon önmagába tekinteni. Úgy véli, a sajnálkozás és a gyászos szomorkodás helyett vissza kellene találni az eredeti forráshoz, Istenhez. „Ha ez megtörténik, a dolgok elkezdenek majd újra működni.”

Kovács szerint a nemzet a mai napig megfelelési kényszerben él, hiszen mindig a Nyugat (amelyhez sosem fog igazából tartozni) miatt ment bele olyan cselekedetekbe, amelyek nem kellett volna. Ennek fényében pedig nem csoda, hogy a magyarság elvesztette az Istenhez való kötődését.

A megemlékezés koszorúit Olgyai Miklós és Sárándi Balázs helyezték el a Vörösmarty téri emlékműnél.

Ge. Á.
további cikkek
Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. tegnap 10:56 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.