Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

A Csurgó is fejet hajtott a Veszprém Arénában / MKB Veszprém KC–Csurgói KK 41:27 (22:14)

2009. március 31. 21:07
Magabiztos győzelemmel hangolt a veszprémi kézilabdacsapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára a vendég Csurgó ellen.

Remekül kezdett az élvonal újonca a címvédő otthonában. A 7. percben Erdélyi révén még vezetni is tudtak a vendégek (3:4), s egészen a 13. percig tartották az egyenlő állást (8:8). Liszkai hárítása után Gál duplájával húzott el a Veszprém, s őt a 19. percben Vujin értékesített büntetője után 13:9 állt az eredményjelzőn. Hét minutummal a félidei sípszó előtt kettőre még felzárkózott Budai Ferenc csapata, majd 5:0-s szériájának köszönhetően kezdte realizálni a két együttes közti különbséget a Mocsai-csapat (19:12). Az aglisan kézilabdázó Korazija tovább növelte csapata előnyét, amely 22:14-es állásnál mehetett a félidei szünetre.

A második felvonásban Putics is megkezdte a gólgyártást , a túloldalon pedig Cifra tartotta a lépést szemfüles lövéseivel. A büntetőlövéssel továbbra is hadilábon állt az MKB, Putics és Markovic is hibázott. Ugyanakkor a csereként beállt Hudák is bemutatott több nagyszerű védést. A 48. percben már tíz volt közte, miután Iváncsik Tamás helyezte a hálóba a játékszert. Nem sokkal később Vilovski is feliratkozott a gólszerzők közé. A végjátékban pedig már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban diadalmoskodik a bakonyi gárda. Végül 41:27-re nyert csapatunk, amely a hét további részében a spanyol bajnok, BM Ciudad Real ellen készülhet.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, 24. forduló:
MKB Veszprém KC–Csurgói KK 41:27 (22:14)
Veszprém, 1400 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli
Veszprém: Liszkai – Iváncsik T. 4, Gál 4, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 1, Korazija 10 (2). Csere: Vujin 8 (3), Putics 6, Pérez 3, Vilovski 3, Markovic 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Csurgó: Nikolics – Erdélyi 5, Oláh 5 (2), Tóth 3, Józsa M. 3, Cifra 5, Kemény 2 (1).
Csere: Hudák (kapus), Frey T., Szilágyi 1, Szabó 1, Kökény, Gelley 2, Császár.
Vezetőedző: Budai Ferenc
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2:3. 10. p.: 7:5. 26. p.: 18:12. 37. p.: 26:17. 45. p.: 30:22. 49. p.: 34:23. 57. p.: 39:27
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3

Nyilatkozatok:

Budai Ferenc: Tisztában voltunk a két klub közti különbségekkel. Így nem lehettek pontszerzési reményeink. A csapatom tisztességesen felkészült. Azt játszottuk, amit tudunk. Lerohanásokból több gólt kaptunk a kelleténél, mi pedig sok ziccert hibáztunk. A tisztes helytállás volt a célunk, ezt teljesítettük is.

Cifra Tibor: Mindig nagy megtiszteltetés a nevelőegyesületem ellen játszani. Próbáltam a játékommal megfelelni a csapatom elvárásainak.

Liszkai Szilveszter: Mindig óriási megtiszteltetés, amikor az edzőm bizalmat szavaz nekem. Próbáltam tehermentesíteni világklasszis kollégámat, s segítségére lenni a csapatomnak.

Mocsai Lajos: Gratulálok a Csurgónak. Remek munka folyik az egyesületüknél. Nem tudtunk külön készülni erre a meccsre, hiszen a vasárnapi csata után szükség volt egy nap pihenőre. Komoly erőinket nélkülöztük ma este, a helyükön viszont lehetőséget adtam azoknak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Korazija játékához külön gratulálok. Nagyon sportszerű meccs volt.

Holnap a súlyemelő edzésekkel megkezdjük a felkészülést a BL negyeddöntő visszavágójára. Ha javítani szeretnénk, akkor elsősorban a játék sebességében a döntőképesség terén kell sokat fejlődnünk. A kinti mérkőzésen 54 percig korrekt volt a bíráskodás, az utolsó időszakban azonban számításaim szerint 6:2 arányban tévedtek a mi kárunkra. Ennek ellenére nem ezzel kívánok foglalkozni, hanem sokkal kreatívabb játékot várok a tanítványaimtól. A világ legjobb átlövő játékosait remekül tudtuk semlegesíteni, a vonaljátékban azonban akadtak problémáink. Ennek kijavítása komoly szakmai feladat, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a Ciudad Real dolgát. 

Galéria
A Csurgó is fejet hajtott a Veszprém Arénában
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.