Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Embert mentettek a Balatonból

2016. június 20. 8:08 // Forrás: Vízimentők Magyarország Szakszolgálata
A férfi hétfő hajnalban részegen akart átúszni Szántódról Tihanyba.

A Vízimentők Magyarország Szakszolgálatának Központja 5 óra 49 perckor kapta a riasztást a Balaton Vízirendészet ügyeletéről, miszerint horgászok látták, hogy egy szemmel láthatóan ittas férfi Szántódon vízbe megy és ruhában, úszva indul Tihany irányába. A Központ azonnal riasztotta a Rupert Sürgősségi Mentőhajót, melynek személyzete a Tihanyi Yacht Clubban levő állomáshelyéről kiindulva nem sokkal később kb féltávon megtalálta, a vízben a fáradtságtól kimerült, ekkor már csak a víz tetején lebegő férfit.

Kiderült, hogy a budapesti illetőségű, de hajléktalan, 29 éves férfi csütörtökön gyalog indult Budapestről a Balatonra, ahol ma reggelre jelentősebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után döntött úgy, hogy átúszik Tihanyba. Vállalkozása szerencsés véget ért, mivel indulását a horgászok látták, akik segítséget kértek a hatóságtól, így az erejét vesztett, fáradt ember életét sikerült megmenteni.

A Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzete a férfit a hajóba emelte, majd Tihanyban átadta az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátásra kórházba szállították.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.