2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Embert mentettek a Balatonból

2016. június 20. 8:08
Vízimentők Magyarország Szakszolgálata
A férfi hétfő hajnalban részegen akart átúszni Szántódról Tihanyba.

A Vízimentők Magyarország Szakszolgálatának Központja 5 óra 49 perckor kapta a riasztást a Balaton Vízirendészet ügyeletéről, miszerint horgászok látták, hogy egy szemmel láthatóan ittas férfi Szántódon vízbe megy és ruhában, úszva indul Tihany irányába. A Központ azonnal riasztotta a Rupert Sürgősségi Mentőhajót, melynek személyzete a Tihanyi Yacht Clubban levő állomáshelyéről kiindulva nem sokkal később kb féltávon megtalálta, a vízben a fáradtságtól kimerült, ekkor már csak a víz tetején lebegő férfit.

Kiderült, hogy a budapesti illetőségű, de hajléktalan, 29 éves férfi csütörtökön gyalog indult Budapestről a Balatonra, ahol ma reggelre jelentősebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után döntött úgy, hogy átúszik Tihanyba. Vállalkozása szerencsés véget ért, mivel indulását a horgászok látták, akik segítséget kértek a hatóságtól, így az erejét vesztett, fáradt ember életét sikerült megmenteni.

A Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzete a férfit a hajóba emelte, majd Tihanyban átadta az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátásra kórházba szállították.

vehir.hu

További cikkek

Baleset történt a 71-es főúton
Baleset történt a 71-es főúton
Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
A Balaton és környéke az évszázadok alatt látott már sok dolgot. Itt fejlődött a magyar halászati és borkultúra, a törökökkel vízi csatákat vívtak a magyarok, később gőzhajók indultak el a tavon, ma pedig virágzik a turizmus. A 20. század közepén viszont a II. világháború mértékében is az egyik legnagyobb harc zajlott a tó környékén.
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Karambol a 71-es főúton
Karambol a 71-es főúton
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.