Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Vizet osztanak a vasútállomásokon

2016. június 24. 10:18 // Forrás: mti
A hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-Start.

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság június 26-ig - illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja.

A vasúttársaság különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást, vagyis másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére narancssárga, vagyis ugyancsak másodfokú figyelmeztetést adott ki. Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet várhatóan 27 Celsius-fok felett alakul. Emellett Nógrád és Zala megye kivételével az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

vehir.hu
további cikkek
Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan – közölte a katasztrófavédelem. 2023. június 20. 15:17 Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben. 2023. április 28. 11:33 A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt. 2022. augusztus 6. 23:03 Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni. 2022. július 30. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.