Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Hivatalosan is kicsengettek

2016. június 24. 11:02
Veszprémben is megkezdődtek a tanévzáró ünnepségek az iskolákban. Csütörtökön a Lovassy László Gimnáziumban búcsúztak el a 2015/16-os tanévtől.

Mozgalmas és sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött a Lovassy László Gimnázium, mely tavaly ősztől a HVG rangsora szerint a legjobb vidéki középiskola címét is magáénak tudhatja, és országos szinten is csak 3 fővárosi iskola előzi meg. Schultz Zoltán igazgató ünnepi beszédében felidézte az elmúlt tanév legfontosabb eseményeit és mérföldköveit – többek között az indonéz nagykövet látogatását, a Thália Színház vendégprodukcióját, a Fény éve előadássorozat kapcsán elkészült napórát, mely az iskola homlokzatát díszíti, és az új partnerség megszületését is Celje városával.

Schultz ZoltánSchultz Zoltán

Az igazgató emlékeztetett: a gimnázium ismét Akkreditált Kiváló Tehetségponttá vált, a Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem pedig a diákok belépéskori kimagasló tudásszintjének és tanulmányi előremenetelének elismeréseként az Elismert Tehetségforrás Iskola kitüntető címet adományozta.

A gimnázium valóban rászolgált a megtisztelő címekre: idén 4,38-as átlaggal zárták a tanévet, amely az előző éveknél is magasabb. A diákok számtalan alkalommal vettek részt különböző tanulmányi, művészeti és sporteredményeken, melyekről rendre előkelő helyezéssel tértek haza – legyen szó az OKTV-ről, vagy a Zrínyi Matematika Versenyekről, melyeken a Lovassy teljesített a legeredményesebben a vidéki iskolák között. A 2015/16-os tanévet ráadásul 102 tanuló zárta kitűnő tanulmányi eredménnyel – volt olyan, aki immár ötödik alkalommal. A legkiválóbb, példát mutató tanulókat a nevelőtestület jegyzőkönyvi dicséretben részesítette.

A tanévzáróval egy időben értek véget az érettségi vizsgák is. 4 végzős osztály 127 tanulója tett közép- vagy emelt szintű érettségi vizsgát a napokban –az osztályok igen szép, 4,67-4,96-os átlagot teljesítettek, a diákok közel 50%-a pedig kitűnőre vizsgázott.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.