Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A finn nagykövet Tapolcán

2008. április 27. 8:32 // Forrás: www.veszpremmegye.hu
Kétszázmilliós idegenforgalmi beruházást tervez Tapolca – közölte Ács János polgármester Finnország nagykövetével folytatott kétoldalú megbeszélésen a Polgármesteri Hivatalban április 26-án, szombaton. A tárgyaláson részt vett Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is. elnöke is.
A találkozón, melynek apropóját a Szent György-hegyi napok rendezvényei adták, elhangzott: a város nyugati részén, négyszáz hektáros területen álmodták meg az említett nagyszabású elképzelés megvalósítását, melyet a tervek szerint a jövő év tavaszán megkezdenek. Eszerint többek között szállodákat, repteret, golfpályát építenek Tapolcán. A beruházás  finanszírozása érdekében már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy nemzetközi befektető csoporttal. A létesítményekben összesen hatszáz ember kap munkát. Kiderült továbbá: a városközpont megújítására egymilliárd forint értékű beruházásra rövidesen pályázatot ad be az önkormányzat. A finn nagykövet javasolta az országában oly népszerű IDEA bevásárlóközpont létrehozását, melyet rövidesen tapolcaiak látogatnak meg a helyszínen.Tapolcának ugyanis testvérvárosi kapcsolata van a finn Lempaala-val.A megbeszélésen Ádám Attila Péter, Tapolca másik testvértelepülése, az erdélyi Zabola polgármestere kifejtette: az általa képviselt, még érintetlen térség  bővelkedik  természeti értékekben. A környék ezer ásványvízforrásáról híres, nemrég indítottak el egy borvízfürdőt szaunával együtt magyarországi segítséggel. A település környéke kiválóan alkalmas vadászatra, lovas turizmusra, bővelkedik értékes gombafajtákban, erdei gyümölcsökben. A polgármester szerint célszerű lenne mirelitipart telepíteni a térségbe, hogy a jelentős mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt el tudják juttatni a különféle külföldi piacokra is. Jari Vilén nagykövet felvetette: célszerű lenne Tapolcának és Zabolának közös, idegenforgalmi célú uniós pályázatot benyújtani. A vendég a megbeszélés után megtekintette a várost, ellátogatott Raposkára és a Szent György-hegyre.

Füssy Angéla
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.