Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt a Magyar Vöröskereszt a balatoni elsősegélynyújtásban

2016. július 1. 11:54 // Forrás: mti
Tizenkét település tizennyolc strandján összesen csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt az elsősegélynyújtásban a Magyar Vöröskereszt - közölte a szervezet főigazgatója pénteken, Badacsonyban tartott sajtótájékoztatóján.

Kardos István elmondta, a Magyar Vöröskereszt az idén indította el tizedik alkalommal a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ), amelyben képzett elsősegélynyújtó fiatalok vigyáznak tizenkét településen a strandolókra július 1. és augusztus 20. között. Tavaly önkénteseik 3426 esetben segítettek a fürdőzőknek, a leggyakoribb okok a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a sportsérülések voltak.

Az MTI kérdésére a főigazgató kitért arra, hogy tavaly tizenhét strandon dolgoztak elsősegélynyújtóik. Az elmúlt három évben négy alkalommal közvetlen életmentést is végeztek önkénteseik, súlyos vérzéses sérülés ellátásával, valamint újraélesztéssel. A tó körül az idén harminchárom vendéglátóhelyen és pincészetben a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyeken ismertetik a BESZ munkáját és bemutatnak néhány alapvető életmentési tippet is.

A BESZ elsősegélynyújtói Badacsonytomajban, Balatonföldváron, Balatonmáriafürdőn, Balatonszárszón, Balatonudvariban és Révfülöpön két-két, míg Alsóörsön, Balatonberényben, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonlellén és Balatonszemesen egy-egy strandon teljesítenek szolgálatot a szezonban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.