2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt a Magyar Vöröskereszt a balatoni elsősegélynyújtásban

2016. július 1. 10:54
mti
Tizenkét település tizennyolc strandján összesen csaknem háromszáz önkéntessel vesz részt az elsősegélynyújtásban a Magyar Vöröskereszt - közölte a szervezet főigazgatója pénteken, Badacsonyban tartott sajtótájékoztatóján.

Kardos István elmondta, a Magyar Vöröskereszt az idén indította el tizedik alkalommal a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ), amelyben képzett elsősegélynyújtó fiatalok vigyáznak tizenkét településen a strandolókra július 1. és augusztus 20. között. Tavaly önkénteseik 3426 esetben segítettek a fürdőzőknek, a leggyakoribb okok a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a sportsérülések voltak.

Az MTI kérdésére a főigazgató kitért arra, hogy tavaly tizenhét strandon dolgoztak elsősegélynyújtóik. Az elmúlt három évben négy alkalommal közvetlen életmentést is végeztek önkénteseik, súlyos vérzéses sérülés ellátásával, valamint újraélesztéssel. A tó körül az idén harminchárom vendéglátóhelyen és pincészetben a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyeken ismertetik a BESZ munkáját és bemutatnak néhány alapvető életmentési tippet is.

A BESZ elsősegélynyújtói Badacsonytomajban, Balatonföldváron, Balatonmáriafürdőn, Balatonszárszón, Balatonudvariban és Révfülöpön két-két, míg Alsóörsön, Balatonberényben, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonlellén és Balatonszemesen egy-egy strandon teljesítenek szolgálatot a szezonban.

vehir.hu

További cikkek

138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai egy 58 éves kábítószer-terjesztéssel gyanúsítható férfit fogtak el.
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Pénzmosás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki haszonszerzési céllal, áron alul egy lopásból származó mobiltelefont szerzett meg.
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 51 éves férfival és 47 éves feleségével szemben. A házaspár a magánéleti és anyagi nehézségekkel küzdő sértettet megtévesztve, a férfi lakástulajdonára haszonélvezeti jogot alapítottak, illetve öröklési szerződést kötöttek – írta weboldalán a Veszprém Megyei Főügyészség.
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Szombaton este jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Buhim utcai családi házban a megyeszékhelyen. Senki sem sérült meg. Fontos a megelőzés, szereltessen fel ön is jelzőkészüléket!
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában