2020. február 20. // Álmos névnap

Az energiaszektor környezetbarátainak találkozója

2016. július 2. 10:11
28 év után ismét Veszprémben rendezik meg a Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozót.

A találkozón többek között tájékozódási túraversenyen és városismereti versenyen ismerkedhetnek a környékkel a résztvevők. A versenyek célja a villamosenergia-ipar hagyományainak és a dolgozók egészségének megőrzése, az emberi kapcsolatok erősítése, sportbarátságok ápolása. Az egész hétvégén át tartó rendezvényt pénteken nyitották meg az egyetem aulájában. Az ország minden részéről érkezett több mint ötszáz vendéget Porga Gyula polgármester köszöntötte.

"Veszprém városa érdeklődéssel és nem kevés izgalommal várja, hogy természeti- és kulturális értékeit a természetbarátokkal megoszthassa!" - fogalmazott a polgármester. - "Szent István király és Gizella királyné városa - a Bakony és a Balaton ölelésében - valódi kincsestára a természeti-, művészeti- és kulturális javaknak."

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója felelevenítette a találkozó múltját. Megsüvegelendő az az állandóság, amit ez az esemény maga mögött tudhat. Ha körülnézünk kevés esemény, egyesület, kezdeményezés tud ilyen múltat felmutatni. Mi más mutatná azt, hogy annak idején, most már idestova 65 éve rendszeresen megrendezésre kerül ekkora érdeklődéssel, hogy valós igényre egy jó választ adtak létrehozói, akikre ezért gondoljunk ma is jó szívvel. A stafétabotot átvevők pedig, mert mindig volt ki átvegye, minden esetben megtalálták a szükséges energiát és lelkesedést, hogy újra és újra megszervezzék. Generációk jöttek és mentek, de a VOTT mondhatni, örök!"

Az igazgató felelevenítette, hogy a VOTT nem először jár Veszprémben: 28 évvel ezelőtt ugyanígy az egyetem aulájában gyűltek össze az energetikában dolgozó természetbarátok, akik ezúttal vasárnap délelőttig élvezik városunk vendégszeretetét.

vehir.hu

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 20. // Álmos névnap