2019. október 20. // Vendel névnap

Merkel kilencpontos terrorellenes csomagot terjesztett elő

2016. július 28. 14:48
mti
Kilenc pontból álló terrorellenes biztonságpolitikai programot terjesztett elő Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a hatóságok előzetes adatai szerint iszlamista hátterű würzburgi és ansbachi terrortámadásra reagálva.

A kancellár rendkívüli tájékoztatóján rámutatott, hogy a két merényletet - amelyben az elkövetők meghaltak és összesen húszan megsebesültek - olyan emberek követték el, akikre a támadásig nem figyeltek fel a biztonsági szervek. Ezért jobb korai figyelmeztető rendszerre van szükség.

Meg kell erősíteni a rendőrséget és jobban be kell vonni a hadsereget a terror elleni küzdelembe. Folytatni kell az internetes bűnözés ellen felállított hatóság kiépítését, fejleszteni szükséges a terrorizmus tudományos kutatását, javítani kell az uniós együttműködésen, szorosabbra kell fűzni együttműködést az Egyesült Államokkal - a hírszerzés területén is -, és uniós szinten szigorítani kell a fegyvertartási szabályokat. Kilencedik pontként említette a kitoloncolások következetesebb végrehajtását.

vehir.hu
2019. október 20. // Vendel névnap