Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elmaradt a csoda / MKB Veszprém KC-BM Ciudad Real 32:29 (17:15)

2009. április 4. 19:53
Hősiesen küzdve három góllal nyert a Veszprém a BL negyeddöntő visszavágóján a Ciudad Real ellen. A továbbjutás elmaradt.

Frenetikus hangulat fogadta a mérkőző feleket a zsúfolásig megtelt Veszprém Arénában. Mocsai Lajos ezúttal Vilovskit és Koraziját hagyta ki a bravúrra készülő hazai csapatból.
 

Kihagyott veszprémi helyzetekkel indult a találkozó. Előbb Gál, majd Iváncsik Tamás is elpuskázta a kínálkozó lehetőséget, a túloldalon viszont bombaformában kezdett Fernandez. A francia klasszis háromszor is betalált, miközben nálunk csak Vujin volt eredményes (1:3). Peric hárításainak hála megkezdte a felzárkózást a magyar bajnok. Vujin a 12. percben előbb egyenlíteni tudott, majd a vezetést is megszerezte az övéinek (5:4). Továbbra is meggyűlt a bajunk az ellenfél szélsőivel, előbb Kallmann, majd a higanymozgású Abalo mattolta Pericet. A játékrész felénél az Ilyést váltó Perez ismét egálra módosított az állást (7:7). Húsz perc elteltével vezetett ismét a bakonyi gárda, Iváncsik Tamás gyors ellentámadása után bátyja talált be kétszer. Az addig is leírhatatlan hangulatot pedig Vujin fokozta, miután védhetetlen bombát zúdított Hombrados kapujába (12:9). Peric újabb nagyszerű védését követően néggyel is megléphettek volna mieink, ehelyett azonban Kallmann keserítette meg az életünket. A Veszprém vezetőedzője ki is kérte idejét, amely meghozta a várt eredményt. Öt perccel a szünet előtt Vujin duplájával a rendkívül bíztató négygólos előnyben játszhatott a magyar együttes (14:10). A folytatásban sajnos megtorpant némileg a csapatunk. Stefansson és Rutenka révén a hajrára sajnos egyetlen gólra olvadt az előnyünk (15:14). Vujint szerencsére továbbra sem tudták tartani a spanyolok, majd a játékvezetők kerültek a középpontba. Urios és Lushnikov kettős kiállítását követően, Dinart és Metlicic is erre a sorsra jutott. Az utolsó percben három mezőnyjátékossal küzdött a Ciudad Real, gólt azonban Perez szerzett, kialakítva a 17:15-ös félidei állást.

Remekül használtuk ki, hogy a második felvonás elején is emberelőnyben kézilabdázhattunk. Gulyás, Ilyés és Perez is gólt lőtt (20:15), miközben Peric bravúrok sorozatát mutatta be. Ledolgozta tehát hátrányát a Mocsai-csapat, sőt nem sokkal később már az összetett béli előny is nálunk volt. 23:16-nál ki is kérte idejét Talant Dusebajev. Abalo lendítette át a holtponton a hispánokat. Perez ekkor még válaszolni tudott (24:18), az ellenfél azonban 3:0-s szériát produkált. A 40. percben Vujin kihagyta a megítélt hétméterest, a túloldalon viszont Rutenka nem hibázott. A szerb jobbátlövő élete egyik legjobb produkcióját nyújtotta veszprémi mezben, a 45. percben már a tizedik találatát jegyezte (27:22). Peric büntetőt is védett, az ellenfélnek azonban ez sem szegte kedvét. Nyolc minutummal a lefújás előtt Eklemovics járt túl a spanyol védelem eszén, Rutenka vezetésével azonban végleg szertefoszlottak a veszprémi remények (29:28). A hajrában sajnos már csak az volt a kérdés, hogy legyőzi-e az MKB hazai pályán a sorozat címvédőjét. Ez a bravúr összejött, a továbbjutás azonban sajnos nem. A mérkőzés utolsó gólját a mezőny legjobbja, Vujin szerezte, megkoronázva saját teljesítményét (32:29).

A lefújást követően óriási tapsot kaptak a kedvencek. Az MKB VKC nem állt messze a bravúrtól, sőt komolyan meg tudta szorongatni az egészen más lehetőségekkel rendelkező dúsgazdag sztárcsapatot. Nincsen tehát szégyenkezni valója a nemzetközi fronttól búcsúzó magyar bajnoknak.

Férfi kézilabda Bajnok Ligája negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém-BM Ciudad Real 32:29 (17:15)

Veszprém, 5300 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Veszprém: Peric - Iváncsik T. 1, Gál 1, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 1, Iváncsik G. 4.
Csere: Vujin 11, Eklemovics 2, Gulyás 4, Perez 8, , Markovic, Putics.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Ciudad Real: Hombrados - Abalo 5, Metlicic, Rodriguez 1, Rutenka6 (3), Fernandez 6, Kallman 3. Csere: Urios 2, Dinart, Stefansson 2, Morros 2,  Zorman 1,  Parrondo 1.
Vezetőedző: Talant Dusebajev.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 4/3.

Nyilatkozatok

Jonas Kallmann: - Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Ennek megfelelően az utolsó pillanatokig küzdöttünk. A közönség óriási nyomást gyakorolt ránk ebben a gyönyörű csarnokban. Egy nagyon erős Veszprémet győztünk le.

Talant Dusebajev: - Gratulálok a csapatomnak, két fantasztikus meccset játszottunk. Nehéz pillanatokat éltünk át. A hármas emberhátrány során komoly bajban voltunk, ezért is kértem időt. Amikor hétgólos hátrányban voltunk, azt hittem, hogy tízzel is kikaphatunk. A szerencse azonban mellénk szegődött. Már a sorsolás alkalmával is mondtam, hogy nagyon kell tisztelnünk a Veszprémet. Gratulálok a Veszprémnek is, amely 200%-ot nyújtott ellenünk. Csodálatos hangulatot teremtettek a veszprémi szurkolók a visszavágón. Peric és Hombrados is kiválóan védett.

Mocsai Lajos: - Az elmúlt időszakban a Ciudad Real tett minket a legnagyobb próba elé. Peric vezetésével a mai napon becsülettel helytálltunk. Ezúttal a szélső játékot erőltettem, emiatt a belső embereink elfáradtak. Nem voltak azonos feltételeink az ellenféllel. Fernandez volt az egyetlen átlövő a rengeteg klasszis közül, aki több gólt lőtt ellenünk. A vonal- és a szélsőjátékot is kontroll alatt tartottuk. A csapatom szíve, kollektivitása, küzdőképessége tette lehetővé a mai győzelmet. Stratégiailag azonban szűkebb lehetőségeim voltak. Döntő volt, hogy beállós poszton nem állt a rendelkezésemre még egy klasszis. A sikerre mindenképpen rászolgáltunk. Hatalmas segítséget jelentett a közönség fantasztikus buzdítása.

Galéria
Elmaradt a csoda
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.