2019. október 24. // Salamon névnap

Négy keréken érkezik a segítség

2016. augusztus 5. 20:43
Augusztus 12-ig lehet még jelentkezni a Hankook Tire Magyarország Kft. Abroncsadományozási Programjára, amely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogatni kívánja a társadalom számára fontos szolgálatot végző nonprofit szervezeteket.

A gumiabroncsgyártásban élen járó cég 2012-ben indította útjára a Hankook Értékteremtő Programot, amely egységbe foglalja a vállalat társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeit az egészségügy, a környezet és az oktatás területén.

A projekt részeként, ugyanettől az évtől kezdve működik a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja, amelynek keretében a vállalat az eltelt 4 évben több mint 7000 abroncsot osztott ki mintegy 500 kisebb közhasznú szervezetnek és alapítványnak közel 150 millió Ft értékben. Pályázóik körében ugyanúgy megtaláljuk a Magyar Vöröskeresztet, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát és az Országos Mentőszolgálatot, de olyan kisebb, ám a társadalom számára rendkívül hasznos szolgálatot végző szervezeteket is, mint a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány, a koraszülötteket segítő Cerny Alapítvány vagy éppen megyénkből a Mozgássérültek Balatonfüredi Egyesülete.

„Rengeteg nagyon jó nonprofit szervezet működik Magyarországon, sokuk azonban szinte láthatatlan a társadalom számára. Csendben, sokszor önkéntes alapon végzik a munkájukat, emiatt viszont alig vagy óriási erőfeszítések árán jutnak csak támogatáshoz. Éppen ezért - bár rendkívül fontosnak tartjuk a nagyobb alapítványok munkáját is - a kezdetekhez képest mi ma már egyre inkább ezekre a kis szervezetekre koncentrálunk. Igyekszünk segítséget nyújtani nekik, ahogy ők is segítik a betegeket, az elesetteket, a gyerekeket, védik a környezetet – mondja Roy Katalin, a cég kommunikációs vezetője.

Mivel ezeknek a szervezeteknek a működéséhez elengedhetetlen a jól felszerelt autó – gondoljunk csak a katasztrófahelyszínekre siető kutyás mentőkre vagy a polgárőrségre –, mindig jól jön egy jó minőségű gumiabroncs-garnitúra. És ha már gumiabroncsgyártó cég vagyunk, az a legközvetlenebb és legtisztább, a legjobban nyomon követhető módja a támogatásnak, ha pénz helyett egyből a terméket adjuk oda" – teszi hozzá.

A cég rendszeresen támogatja az Országos Mentőszolgálatot isA cég rendszeresen támogatja az Országos Mentőszolgálatot is

A jó példa egyébként ragadós, azóta többen is belevágtak hasonló kezdeményezésekbe. A Hankook programjának kiterjedtsége és az odaadományozott abroncsok magas száma azonban a mai napig kiemeli őket a sorból – s talán ezért is tud olyan népszerű lenni. „Általában március-áprilisban indul a pályázati időszak, de már jóval előtte kapjuk a telefonokat, hogy mikor fog indulni a program, illetve lesz-e változás a pályázati feltételekben” – meséli Roy Katalin.

Ezt illetően amit fontos tudni: pályázni a www.hankookadomany.hu weboldalon keresztül lehet legfeljebb 12 darab, azaz összesen 3 garnitúra Hankook gumiabroncsra a szervezet saját tulajdonában lévő gépkocsikra. A sikeres pályázat feltétele mindössze annyi, hogy a pályázó szervezetek közhasznú vagy alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi formában működjenek, és az alábbi tevékenységek valamelyikét lássák el:

  • környezetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
  • természetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
  • tájvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység
  • fenntartható fejlődés és ehhez kapcsolódó oktatótevékenység
  • gyermekek idegen nyelvi oktatása
  • gyermekek biztonságos közlekedés oktatása
  • rászorulókat támogató szervezetek
  • gyermek-, és koraszülött mentés vagy szállítás
  • bűnmegelőzés, önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység

A pályázatban nem kizáró ok, ha egy szervezet korábban már kapott adománycsomagot. „Korábban élt egy szabályunk, hogy csak kétévente pályázhatott ugyanaz a szervezet, időközben ezt viszont eltöröltük. Sokan évente több 10 ezer km-t is megtesznek a tevékenységük során, ami alatt még a legjobb gumiabroncs is elhasználódik és szükség lesz egy újabb adagra.”

Ha valakinek tehát segítségre lenne szüksége, a Hankook Tire Magyarország Kft. augusztus 12-ig még várja a jelentkezőket. A pályázókat a cég szeptember 9-ig a jelentkezéskor megadott e-mailben értesíti az elbírálás eredményeiről, a nyertesek pedig a Hankook Tire rácalmási gyárában vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2016. október 28-ig.

Bertalan Melinda

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. október 24. // Salamon névnap