Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Új forgalmi rend az épülő nyolcason Várpalotánál

2016. szeptember 8. 14:14 // Forrás: Facebook
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közösségi profilján tette közzé a nyolcas út várpalotai elkerülőjének építésével kapcsolatos aktuális tudnivalókat.

Azt írják:

Az új nyomvonal elejétől, az erőműtől, félpályán elkészítettük az aszfaltburkolatot, amely egy rövid terelőúttal visszacsatlakozik a 8 sz. főútra. A forgalmat először a későbbi bal pályára, majd utána a későbbi jobb pályára tereljük, és a híd után egy rövid kanyarral irányítjuk vissza a 8 sz. főútra. A változás az 1 sz. szervizút (mostani 8 sz. főút), a 7204 sz. út körforgalmi csomópontjának és csatlakozásainak, valamint a tervezett buszfordulónak a megépítését és kialakítása miatt szükséges. A megváltozott forgalmi helyzet váratóan 1 évig fog fennmaradni.

Ami a várpalotai elkerülőt illeti: a 2x2 sávos, 110 km/h tervezési sebességű, fizikai elválasztással kialakítandó elkerülő úton az 5.8 km hosszú főpálya mellett 2.4 km egyéb országos, illetve 2.35 km szervizút is épül. Az elkerülő út két helyen keresztezi külön szintben a Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalat, külön szintű csomópont épül a kezdő szelvénynél. Két keresztező út, az Ősi és a Péti út korrekciója, és külön szintű átvezetése is megvalósul.

Az 5,8 kilométeres új szakasz kivitelezése 2014 augusztusában kezdődött, és várhatóan 2018 februárjára készül el a Zrt honlapján közzétett adatok szerint. A kivitelezés szerződéses összege 21,8 milliárd forint.

vehir.hu
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.