2021. május 9.
//
Gergely névnap

Cser-Palkovics András: szabadságunkról, és értékeink megóvásáról szól a népszavazás

2016. szeptember 22. 20:06
A multikulti eszménye hamis, és hiába bevándorláspárti a magyar baloldal, a szavazóik nagy része nem ért velük egyet- mondta Székesfehérvár polgármestere a csütörtök esti lakossági fórumán Herenden.

Kirobbanása óta az Európai Unió rossz válaszokat ad a migrációs válság kezelésére. A kvótacsomag, az ezt elutasító országok pénzbüntetése és a családegyesítés megkönnyítése mind ezt példázzák- mondta Cser-Palkovics András a csütörtök esti fórumán, az Apicius éttermet megtöltő közönség előtt.

A népszavazás válasz lehet a kialakult helyzetre, ám ettől sokan félnek az Unió vezetésénél, hiszen ez rávilágít arra, hogy sokszor hoznak olyan döntéseket, amelyekben nem kérdezik meg az embereket- mondta.

Cser-Palkovics szerint nincs szánalmasabb annál, hogy vannak pártok, akik arra bíztatják az embereket, hogy ne menjenek el szavazni. „Ez a demokrácia mélypontja” - fejtette ki véleményét. „Akik ezt mondják, azért teszik, mert konkrét kérdésben nem akarnak véleményt mondani.” Ezt a polgármester szerint azok teszik, akik Brüsszel kezébe akarják helyezni a döntést. A fehérvári polgármester úgy látja, a legtöbb ember nem akarja a kényszerbetelepítést, még a baloldali szavazók sem, hiába támogatják a baloldali pártok a bevándorlást.

Az októberi népszavazás Cser-Palkovics szerint arról szól, hogy következő évtizedekben, kiket, és milyen feltételekkel fogad be az ország, ezért is fontos véleményt formálni, és szavazni, de a szabadságunkról, és értékeink megóvásáról is dönthetünk. „Ez nem pártpolitika, hanem nemzeti ügy.”

Úgy véli, a jelenleg kialakult helyzet kapcsán felmerül a kérdés, hogy miért jutott ilyen nehéz demográfiai helyzetbe Európa, amelyben migránsokkal akarják feltölteni az elöregedő társadalmat. "Hová lett a keresztény értékrend? Ha nem vonjuk le a következtetéseket a jelenlegi válságból, akkor összeurópai szinten se tudunk ezen változtatni.”

A multikulti eszménye hamis, ugyanis Európában több száz olyan no-go zóna és párhuzamos társadalom alakult ki emiatt, amelyekbe az őslakosok már alig-alig mernek bemenni a közbiztonság szinte teljes hiánya miatt-vélekedett.

A sok nehézségünk ellenére Magyarországon szabadon és biztonságban élhetünk, amely olyan érték szerinte, amelyet kötelességünk fenntartani a következő nemzedékek számára is. A politikus szerint akik mégis másként akarnak élni- célzott Németországra és Svédországra- azok vállalják a migránsok meghívásáért való felelősségüket, és ne akarják azt a magyarokra erőltetni.

A népszavazáson nem arról döntünk, hogy mi a véleményünk Orbán Viktorról, vagy Vona Gáborról, hanem arról, hogy megüzenjük Brüsszelnek, hogy a mi dolgainkban mi szeretnénk dönteni. „Ha érvényes lesz a népszavazás, annak politikailag és jogilag is lesz üzenete határon belül és kívül is”- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Harmincegy illegális bevándorló elfogásához vezetett egy baleset, amely a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben történt. Az embercsempészt nagy erőkkel keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.