Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C

Különbség pizza és pizza között

2016. szeptember 23. 23:35
Néhányan talán szkeptikusan fogadták a hírt: még egy pizzázó nyílik Veszprémben. A FinomPizza mégis kiemelkedik, pedig a vállalkozás még nincs egy éves. A miértről Bakos Mátyás, a vállalkozás vezetője mesélt.

- Hogyan jött az ötlet?

- Szeretjük a pizzát. Veszprémben azonban nem volt olyan hely, ahol a mi szájízünk szerint készültek volna. Hát így jött létre a FinomPizza. Olyan ételeket készítünk, amelyeket mi magunk is jó ízzel fogyasztunk, ezáltal szívből tudjuk ajánlani őket.

- Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

- Egy szóban: minőségiekkel. Nyilván így kevésbé gazdaságos az előállítás, de mi nem azt tartjuk szem előtt, hogy minél több pizzát „kiszórjunk”, hanem, hogy ami kikerül a kezeink közül, és amihez a nevünket adjuk, az minőségi legyen.

- Milyen egy minőségi pizza?

- Igazi olasz recept alapján készült, kézzel nyújtott tészta, amely kívül ropogós, belül puha, vékony, a feltét pedig gazdag.

- Mi különböztet meg titeket a többi hasonló szolgáltatótól?

- A körültekintés, a türelem és a már említett minőségi alapanyagok. A pizzatésztát több napig hűtőszekrényben érleljük, lassan kelesztjük. Így van idő, hogy a tésztában lejátszódjanak az enzimetikus folyamatok. Ezáltal finom illatú, ízű és aromájú lesz a pizzatészta. A kemencét Olaszországból hoztuk be, ma ez számít a legkorszerűbbnek és a legjobbnak. Sok helyre a kapkodás jellemző. Gyorsan, szinte futószalagon készülnek a pizzák. Itt nem így megy.

Ha az ember szenvedéllyel áll hozzá valamihez, azt igyekszik a lehető legjobban csinálni, nem igaz?

- Milyen visszajelzéseket kaptok?

- Az embereknek ízlenek az ételeink, legyen szó pizzáról, hamburgerről vagy desszertről. A páros akciónk is nagy sikernek örvend. Ha az alábbi pizzákat párban rendeled, 1550 forintért kapod őket: sonkás, szeszélyes, hawaii, vega, mexikói, mérges, piedone.

- Melyek a legnépszerűbb ízek?

- A klasszikus pizzákat keresik leginkább, de a quatro, a kot-koda, a fitness, a party és a húsimádó pizza is közkedvelt. Extrém kérésekkel csak elvétve találkozunk. Úgy néz ki, jól lőttük be a kínálatot.

Ezt mi is megerősíthetjük! A kóstolót követően hamar egyetértésre jutottunk. Ha nem tudnánk, milyen hozzáértéssel készülnek a pizzák, csupán az érzékszerveinkre hagyatkoznánk, a FinomPizza akkor is meggyőzne minket már az első harapással. Aki nem hiszi, próbálja ki!

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Őrült nők ketrece Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Hatalmas az érdeklődés Az Őrült Nők Ketrece című előadásra Veszprémben, ezért a már május 18-ára meghirdetett, este 8-kor kezdődő előadás mellett aznap fél 3-kor is színpadra kerül a kultikus darab a Veszprém Arénában. Az előadás előtt két órával pedig az érdeklődők szintén találkozhatnak a szereplőkkel és betekinthetnek a kulisszák mögé is. 2025. március 18. 11:49 Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák közélet Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák Nem a szauna az egyetlen dolog, amit a finnek adtak a világnak és jótékony hatással van az ember fizikai és lelki állapotára egyaránt. A nordic walking amilyen egyszerű sport, olyan sok előnye van, viszont itt sem árt, ha szakavatott oktatótól kap segítséget az ember a kezdő mozdulatok elsajátításához. A Tourinform Veszprém idei legaktívabb programján az ország legnevesebb nordic walking edzőjével kelhetnek útra az érdeklődők Veszprémben. De, hogy pontosan mit kínál a március 21-ei program és honnan ered a nordic walking, arról cikkünkben lerántjuk a leplet. 2025. március 12. 22:49 A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés gasztronómia A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük. 2025. február 2. 20:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.