Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C

A Balatont és a Közép-Dunántúlt mutatják be a bécsi turizmusnapon

2016. szeptember 29. 14:06 // Forrás: mti
A balatoni és a közép-dunántúli régió látványosságait mutatják be a bécsi turizmusnapon, amelyet csütörtökön tartanak a magyar nagykövetségen, az osztrák és a magyar turisztikai ágazat szakmai találkozóját hatodik alkalommal rendezik meg.

Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője a turizmusnapon elmondta: az elmúlt években a résztvevők mintegy hetven százaléka arról számolt be, hogy az eseménynek köszönhetően konkrét üzletek is köttettek.

A rendezvényen több mint húsz magyarországi turisztikai egyesület, szálloda és több mint ötven magyar turisztikai szakember mutatja be a kínálatot, a siófoki, balatonfüredi, zalakarosi és hévízi turisztikai egyesületek mellett a balatoni borrégiót is ismertetik.

Perényi János bécsi magyar nagykövet elmondta: Ausztria nemcsak politikailag és kulturálisan, hanem a gazdasági életben is fontos partnere Magyarországnak. Kifejtette: az ausztriai turisták számára a Balaton ismerős lehet, a kelet-dunántúli régió azonban kevésbé, jóllehet itt található például a herendi porcelán, illetve a megyeszékhely, Veszprém.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke elmondta, megújult a balatoni turizmus, de a tó jellemzően belföldi utazási célpont lett. Kiemelte: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MÜT) létrehozásával már egy "termékként" lehet kínálni a Balatont, amely áttörést jelenthet a külföldi piacok elérésében is.

Dani-Varga Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. balatoni regionális marketing igazgatóságának vezetője közölte, a Balaton régió vendégeinek harminc százaléka külföldi vendég, a második legtöbb vendégéjszakát az osztrákok töltik el. Kiemelte: a balatoni utazás nemcsak nyári program lehet, ősztől tavaszig is várják a vendégeket.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.