2023. június 1.
//
Tünde névnap

Központi Kollégium - ünnepélyes átadás

2009. április 10. 12:42
PE / vehir.hu
A november óta közel ötszáz főt befogadó diákotthont pénteken adták át "hivatalosan".

A Központi Kollégiumot 1964. augusztus 1-én adták át, akkor még 600 fős diákotthonként. A férőhelyek korszerűsítésére a Pannon Egyetem 2007 júniusában kötött szerződést: PPP konstrukcióban, magántőke bevonásával valósult meg mintegy 1,3 milliárd forintból. A munkálatok 2008-ban befejeződtek, a hallgatók 2008. november 18-án költözhettek be újra az épületbe.

A lakóegységeket 2*3 ágyassá alakították át, korszerű feltételeket teremtettek nekik. Az ötszintes épületben szintenként 90 hallgató és a nevelőtanár lakik, összesen 498 hallgató második otthona. A földszinten két szobát alakítottak ki a mozgássérültek számára. A hallgatók mindezért egységesen 11'000 Forintot fizetnek havonta.

A felújítás utolsó szakaszában készült képeink.

A felújítással igyekeztek megtartani a közösségi tereket is, a D-klub, az öntevékeny körök helységei és a szabadtéri szalonnasütő is a hallgatói életet erősítik. Rádióműsor és videoszórás is megvalósítható az alagsorból.

A Pannon Egyetem rektora az átadón személyes emlékeit elevenítette fel, majd köszönetét fejezte ki mindazok felé, akiknek segítségével a megújulás megvalósulhatott. Ezután Kővári Éva, a kollégiumok egykori igazgatója adta át a „Veszprémi Egyetemi Kollégiumért Alapítvány” támogató okleveleit Haraszti László kollégiumi referensnek. Az öntevékeny csoportok újraindítására 1'520'000 forintot, míg a kollégiumi rendezvényekre 350'000 forintot ajánlottak fel. Ezt követően pedig Hézső Károly, az épületet a következő 20 évben üzemeltető Pannon Kollégium Kft. igazgatója vezette körbe az épületben az érdeklődőket.

A novemberi beköltözéskor készült képeink.

vehir.hu

További cikkek

Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.
Veszprémi graffitik - rongálás, vagy sajátos művészet?
Veszprémi graffitik - rongálás, vagy sajátos művészet?
Mint amikor a kutyák levizelik a tűzcsapot, hogy megjelöljék a területüket, ahhoz lehet hasonlítani néhány absztrakt falfirkát, amelyek aluljárókban, vonatkocsik oldalán, de nem ritkán utcafronti házak falán is megjelennek, nem különben Veszprémben sem. Csak kutyák helyett ebben az esetben néhány underground figura az, aki így jelöli a területét, és amíg az állat vizeletét lassan elnyeli a föld, ezek a kreálmányok ott maradnak a falakon. De mit jelentenek pontosan, van-e hatékony szankció ellenük és mennyibe kerül a veszprémieknek, hogy ezek eltűnjenek? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.