Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Központi Kollégium - ünnepélyes átadás

2009. április 10. 12:42 // Forrás: PE / vehir.hu
A november óta közel ötszáz főt befogadó diákotthont pénteken adták át "hivatalosan".

A Központi Kollégiumot 1964. augusztus 1-én adták át, akkor még 600 fős diákotthonként. A férőhelyek korszerűsítésére a Pannon Egyetem 2007 júniusában kötött szerződést: PPP konstrukcióban, magántőke bevonásával valósult meg mintegy 1,3 milliárd forintból. A munkálatok 2008-ban befejeződtek, a hallgatók 2008. november 18-án költözhettek be újra az épületbe.

A lakóegységeket 2*3 ágyassá alakították át, korszerű feltételeket teremtettek nekik. Az ötszintes épületben szintenként 90 hallgató és a nevelőtanár lakik, összesen 498 hallgató második otthona. A földszinten két szobát alakítottak ki a mozgássérültek számára. A hallgatók mindezért egységesen 11'000 Forintot fizetnek havonta.

A felújítás utolsó szakaszában készült képeink.

A felújítással igyekeztek megtartani a közösségi tereket is, a D-klub, az öntevékeny körök helységei és a szabadtéri szalonnasütő is a hallgatói életet erősítik. Rádióműsor és videoszórás is megvalósítható az alagsorból.

A Pannon Egyetem rektora az átadón személyes emlékeit elevenítette fel, majd köszönetét fejezte ki mindazok felé, akiknek segítségével a megújulás megvalósulhatott. Ezután Kővári Éva, a kollégiumok egykori igazgatója adta át a „Veszprémi Egyetemi Kollégiumért Alapítvány” támogató okleveleit Haraszti László kollégiumi referensnek. Az öntevékeny csoportok újraindítására 1'520'000 forintot, míg a kollégiumi rendezvényekre 350'000 forintot ajánlottak fel. Ezt követően pedig Hézső Károly, az épületet a következő 20 évben üzemeltető Pannon Kollégium Kft. igazgatója vezette körbe az épületben az érdeklődőket.

A novemberi beköltözéskor készült képeink.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.