Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az uszodáról vitáztak

2016. október 27. 10:09
A tervezett sportuszodáról vitáztak a képviselők az októberi közgyűlésen.

Ezúttal a megvalósíthatósági tanulmány elfogadásáról kellett dönteniük a képviselőknek. A tanulmány tartalmáról itt írtunk részletesen, de ha ön csak a lényegre kíváncsi, röviden itt foglaltuk össze. Ha az uszodával kapcsolatban további cikkeket is olvasna, ide kattintson!

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

Gerstmár Ferenc (LMP) nincs meggyőződve arról, hogy az uszodát egy tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető területen kellene megépíteni, és arra sem látszik forrás, hogy az autós közlekedést elősegítendő összekötő út miből épülhet meg. A tervek szerint közvetlenül a nyolcas út mellett lesz a nyitott medence, ebből a szempontból sem nevezhető körültekintőnek a helyszín kiválasztása. Az sem tiszta, hogy mekkora látogatószámmal kalkuláltak a jegybevételek tervezésekor. Az uszoda egy fontos beruházás, éppen ezért kell körültekintően eljárni.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) azt kérdezte, hogyan nőtt az uszoda költségvetése négymilliárdról kilencmilliárdra, illetve hogyan fog egymás mellett létezni a Lidl közelébe tervezett biofűtőmű és az uszoda?

Forgóné Kelemen JuditForgóné Kelemen Judit

Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) a tervezet leggyengébb pontjának azt tartja, hogy a város keleti felén élők folyamatosan erősödő közlekedési káoszt tapasztalnak nemcsak a kézilabdameccsek, hanem a bevásárlóközpontok, ide települő cégek miatt is, balesetveszélyes helyzetek adódnak, ami fokozottan problémát jelenthet az uszoda esetében is. Úgy, hogy nem épült meg a 82-es út településeket elkerülő szakasza, nem világos, hogy a körforgalmak hogyan bírják el a megnövekvő terhelést. A képviselő a csapadékvíz-elvezetésben is problémát lát, az jelentős költségnövelő tényező lehet. Továbbra is meggyőződéssel vallja, hogy nem versenyuszodára, hanem strandra lett volna szüksége a veszprémieknek. Úgy látja, hogy az épület fenntartása sok adóforintot fog felemészteni.

Katanics SándorKatanics Sándor

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett uszodaépítés szorosan összefügg a területen megvalósuló többi fejlesztéssel. A napi problémáktól eltávolodva a jövőbe kell pillantanunk, és ezek együttes hatását kell magunk elé vetíteni. A tervezők kiválóan tudják, hogy nemcsak az épület műszaki elkészültségét kell figyelembe venni, hanem a környezet infrastrukturális adottságait is. Jó úton járunk, ha egy nagyobb merítés irányába, egy komplex fejlesztés felé indulunk el, és a beruházónak kell végiggondolnia, hogy ezt hány lépésben és ütemben hozza létre. Úgy gondolja, hogy a kormány megfelelő döntéseket fog hozni, hogy az adott terület a magyarországi olimpia céljait is szolgálhassa.

Stigelmaier Józsefné (Fidesz-KDNP) azt kérdezte, mi lett a téglajegyek árával, amit a Lokálpatrióták annak idején árultak az uszodafejlesztésre? Akkor elmaradt a strand építése, de most az új uszoda területén lesz lehetőség strand jellegű bővítésre is. Felszólította Molnár Ernőt, a Lokálpatrióták elnökét, hogy számoljon el a téglajegyekkel összegyűjtött pénzzel, mert aki fizetett a jegyekért, az a strandot kívánta támogatni. Ha ő nem tud ezzel a pénzzel elszámolni, akkor csalás áldozatai lettek a befizetők.

Stigelmaier JózsefnéStigelmaier Józsefné

Némedi Lajos alpolgármester (Fidesz-KDNP) is azt javasolta, hogy a téglajegyek árát a kibocsátó civil szervezet ajánlja fel az uszodafejlesztésre. Mint mondta, Katanics Sándor strandot szeretne, pedig „Veszprém egyetlen strandját, a Csomay-strandot éppen önök szüntették be, amikor gyanús körülmények között privatizálták”.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester szerint régi igénye a veszprémieknek a sportuszoda. A tanulmányt az ország legismertebb szakemberei készítették. Az igazi feladat most kezdődik, meg kell tenni a következő lépéseket a megvalósítás irányába. Számos teendőnk van még. Ha az egész projektet nézzük a tervezett jégcsarnokkal, az Aréna bővítésével, akkor büszkék lehetünk rá, amikor majd elkészülnek, és biztosak lehetünk benne, hogy nagy népszerűségnek örvendenek majd a veszprémiek körében.

14 igennel és 3 tartózkodás mellett fogadták el a tanulmányt.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.