2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Tök jó program az állatkertben!

2016. október 28. 16:48
Halloween idején ismét nagyra tárja kapuit a Veszprémi Állatkert, és különleges akcióval várja látogatóit.

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét".

Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, és a gyermekek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Október 31-én sok fiatal bújik jelmezbe, de kétségtelenül a Halloween legismertebb jelképe a faragott töklámpás.

Ebből az alkalomból, akik 2016. október 31-én vagy november 1-jén (hétfőn vagy kedden) kifaragott töklámpással, vagy bármilyen kreatív, tökből készített alkotással (pl. állatfej) érkeznek, jelentős kedvezménnyel látogathatják meg az állatkertet. A tökből készített alkotásokkal érkező gyermekek 800 Ft-os, míg a felnőttek 1500 Ft-os áron (egy látogató – egy tök!) tekinthetik meg a Veszprémi Állatkertet és annak minden lakóját.

Az állatok legnagyobb örömére a kifaragott csemegék sem vesznek kárba. A tökből készült alkotásokat a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik és a csimpánzok kifutójában helyezik majd el a gondozók.

vehir.hu

További cikkek

Többször használható, visszaváltható poharakat vezettek be az állatkertben
Többször használható, visszaváltható poharakat vezettek be az állatkertben
Nem használnak többé eldobható műanyagpoharakat a Veszprémi Állatkertben, helyettük betétdíjas, visszaváltható “repoharakban” kaphatók az italok.
'S a medvének mindig igaza van'
'S a medvének mindig igaza van'
A hagyomány szerint a medvék minden évben február 2-án megmondják, hogy közel van-e a tavasz, vagy még kemény hidegek várnak ránk. Ha barlangjukból kibújva meglátják az árnyékukat, visszamennek, mert még korai a tavasz köszöntése, viszont ha felhős az idő és nincs árnyékuk, elől maradnak, hiszen közeleg a jó idő a hiedelem szerint. Szerdán délelőtt a veszprémi állatkert három fekete medvéje is megtette ezt az időjóslást.
500 forintért látogatható az állatkert az ünnepi időszakban
500 forintért látogatható az állatkert az ünnepi időszakban
Kedvezményes áron, egységesen 500 forintért látogatható a Veszprémi Állatkert december 24. és január 2. között.
Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Október utolsó napján, valamint november elején torlódás alakul ki az ünnepek tekintetében, ugyanis három olyan hagyományos ünnep is ekkor van, amelyeket sokan előszeretettel mosnak össze, holott más-más jelentésük és üzenetük van. Mutatjuk a halloween, a mindenszentek és a halottak napja közti különbségeket.
Kedvezményes állatkerti belépő az állatok világnapján
Kedvezményes állatkerti belépő az állatok világnapján
2021. október 4-én, az állatok világnapján a Veszprémi Állatkertet minden látogató 500 forintos belépő áron tekintheti meg - jelentette be Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő.