Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tök jó program az állatkertben!

2016. október 28. 16:48
Halloween idején ismét nagyra tárja kapuit a Veszprémi Állatkert, és különleges akcióval várja látogatóit.

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét".

Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, és a gyermekek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Október 31-én sok fiatal bújik jelmezbe, de kétségtelenül a Halloween legismertebb jelképe a faragott töklámpás.

Ebből az alkalomból, akik 2016. október 31-én vagy november 1-jén (hétfőn vagy kedden) kifaragott töklámpással, vagy bármilyen kreatív, tökből készített alkotással (pl. állatfej) érkeznek, jelentős kedvezménnyel látogathatják meg az állatkertet. A tökből készített alkotásokkal érkező gyermekek 800 Ft-os, míg a felnőttek 1500 Ft-os áron (egy látogató – egy tök!) tekinthetik meg a Veszprémi Állatkertet és annak minden lakóját.

Az állatok legnagyobb örömére a kifaragott csemegék sem vesznek kárba. A tökből készült alkotásokat a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik és a csimpánzok kifutójában helyezik majd el a gondozók.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.