Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gasztroudvar a Bakony Expón

2016. november 5. 10:57
Gasztrosátor várja az ínyenceket a Bakony Expón, a Veszprém Aréna előtt.

A gasztroudvarban a környék ismert éttermeit találhatjuk meg – Veszprémből a Betekints, a Chianti és az Oliva van jelen, de a térség más részeiről is érkeztek vendéglátósok, például a Balaton-partról a Baricska csárda vagy Zircről a Szarvaskút étterem.

„Nagyon jó a szortiment, a pörkölttől a fine dining ételekig minden megtalálható itt, mindenki talál a kedvére valót” – értékelte a gasztroudvar kínálatát Tornyos Balázs, az Oliva étterem séfje.

Tornyos BalázsTornyos Balázs

Az Oliva egyébként egy könnyed előétellel és egy csokoládébombával készült az eseményre. „A libamáj tortánk egy hideg előétel borzselével, bevált, nagyon szeretik a vendégek. A csokibomba pedig tizenéve fent van már az étlapunkon, azt hoztuk ki egy kisebb kivitelben.”

A gasztroudvar célja nemcsak az, hogy a Bakony Expóra kilátogató vendégeket kiszolgálják. Az, hogy a környék jelentősebb éttermeinek séfjei jelen vannak a kiállításon, lehetőséget ad nekik arra, hogy új beszállítókat, őstermelőket ismerjenek meg, kialakuljanak új kapcsolatok, ezáltal erősödjön a helyi piac, és a kisteremelők portékája megjelenhessen a vendéglátóhelyek menüjében is – erre Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hívta fel a figyelmünket.

Galéria
III. Bakony Expo
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.